Annons

Livsmedel på industriområdet

Synpunkter om det tilltänkta industriområdet vid E 22: an har sammanställts. Detaljplanen har reviderats och finns utställd på kommunhuset och på biblioteket.
Bromölla • Publicerad 8 december 2002

Detaljplanen för området mellan nuvarande och den nya E 22: an, Bromölla 12:19, handläggs som ett normalt planförfarande. Det vill säga med antagande i kommunfullmäktige efter samråd och utställning av planen. Allmänhet, myndigheter och andra kan lämna synpunkter fram till den 20 december. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade den 13 februari 2002 att ge arkitektavdelningen i uppdrag att göra förslag till detaljplan för nämnda område. Syftet skulle vara att skapa mark för industri, hantverk, kontor och handel. Däremot skulle det inte enligt uppdraget finnas någon livsmedelshandel på området. Ett förslag har tagits fram och ställts ut, synpunkter har kommit in från nämnder, företag och myndigheter. Dessa påpekande har samlats in av tekniska kontoret som har tagit ställning till de olika åsikterna. Därefter har detaljplanen reviderats och det är den som just nu ställs ut. – Det har inte gjorts några större förändringar utan det är mest fråga om smådetaljer, säger Margareta Comstedt-Paulsson på arkitektkontoret. Den stora ändringen ligger i att ett område helt försvinner från planförslaget. Det är området öster om industrispåret och söder om Blekingebanan där Jägaretorpet ligger. flera instanser har tryckt på att Jägaretorpet och dess miljö bör skyddas i planen. Länsstyrelsen, fritidsnämnden och kulturnämnden menar att det finns kulturhistoriska värden där och anser att området bara ska användas till hantverk, kontor och handel. Nu plockas det alltså bort ur detaljplanen och kommer att behandlas som ett separat ärende. – Att planområdet minskas är inget ovanligt. Det hade varit värre om det blev större, säger Margareta Comstedt-Paulsson. En annan förändring i detaljplanen är att den bestämmelse som begränsar livsmedelshandel inom området slopas. – Politikerna ville inte att den saken skulle vara styrd, säger hon. Enligt Margareta Comstedt-Paulsson går planarbetet enligt tidsplanen. Hon hoppas att den ska bli antagen till våren eftersom hon anser att det är viktigt att man kommer åt marken så snabbt som möjligt. – Sedan kan det bli fler revideringar. Planen ställs ut nu och vi får se vilka synpunkter som kommer in till den 20 december, säger hon. I sammanhanget bör nämnas att delar av det ovan omnämnda exploateringsområdet ännu inte är inköpt. Politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott, ksau, anser sig inte vara färdiga för beslut. Ärendet bordlades vid ksau: s senaste sammanträde och tas upp igen den 18 december. Roger Bing 0456-29 000 roger.bing@kristianstadsbladet.se Tidsplan för detaljplanen Uppdrag, beslut i ksau 2002-02-13 Samråd 2002-06 Godkännande för utställning, beslut i ksau 2002-11-13 Utställning 2002-12 Godkännande efter utställning, beslut i ksau 2003-01 Antagande, beslut i kommunfullmäktige 2003-02 Vinna laga kraft 2003-03 Fotnot: Alla synpunkter på planförslaget ska framföras skriftligen under utställningstiden. Annars kan man förlora rätten att senare överklaga planförslaget. Synpunkter lämnas till tekniska förvaltningen.

bromölla
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons