Annons

Män är på toa längre – för att få egentid

En undersökning Ifö låtit göra visar att svenskar, danskar och norrmän spenderar ungefär lika mycket tid i badrummet. Danska män har en särskild gemensam sak med svenska.
Bromölla • Publicerad 13 december 2021
56 procent av svenska män stannar kvar inne på toaletten för egentid.
56 procent av svenska män stannar kvar inne på toaletten för egentid.Foto: Henrik Montgomery/TT

Sammanlagt 3000 personer i Sverige, Norge och Danmark ingår i undersökningen som Ifö gjort. Den visar bland annat att skandinaver i snitt spenderar cirka 25 minuter i badrummet varje dag – längst tid spenderar kvinnor. Svenska och danska män stannar däremot kvar en extra stund inne på toaletten för att få lite mer tid för sig själva.

Vad gäller bilden av hur drömbadrummet ser ut visar undersökningen att 1 av 3 svenskar gärna ser en jacuzzi, vilket endast 14 procent av norrmännen och 12 procent av danskarna gör. Danskar och svenskar skiljer sig även åt vad gäller bastu; knappt 6 procent av danskarna önskar sig en, medan hela 32 procent av svenskarna gör det.

Fakta

Siffror ur undersökningen

56 procent av svenska män stannar kvar inne på toaletten för egentid.

41 procent av svenska småbarnsföräldrar ser en bastu i sina drömbadrum.

30 procent av svenska pensionärer drömmer om en duschtoalett.

Här saknas innehåll

Julia HagströmSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons