Annons

Miljödomstolens beslut upphävs

En man som är bosatt i Bromölla och med fritidshus i Sölvesborgs kommun har under två år försökt bli befriad från kommunal sophämtning i Sölvesborg.
Bromölla • Publicerad 27 augusti 2009

Han har uppgett att han endast utnyttjar sin fritidsbostad tre till fyra veckor om året och då själv tar med sig soporna till hemfastigheten i Bromölla och därför inte vill betala för sophämtning.

Efter att ha fått avslag av Miljöförbundet Blekinge Väst och länsstyrelsen överklagade han beslutet till miljödomstolen där han förra sommaren fick rätt. Nu upphävs beslutet av Miljööverdomstolen som fastställer länsstyrelsens beslut. Miljööverdomstolen menar att även om fritidsfastigheten används sparsamt handlar det inte enbart om nödvändiga tillsynsbesök utan används i samma utsträckning som en vanlig fritidsfastighet och att det därför inte finns särskilda skäl att befria från kommunal sophämtning. Mannen vill i andra hand ha ett sommarabonnenmang, vilket Miljööverdomstolen inte tagit upp till prövning eftersom det kan fås direkt av kommunen.

Jenny Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons