Annons

Musikelever underhöll lunchlediga på Nymölla

Stora Ensos anställda fick i går besök av en grupp violinister från Musikskolan som under ledning av sin lärare bjöd på smäktande stråkmusik till lunchen.
Bromölla • Publicerad 18 december 2002
De medverkande var eleverna Rebecka Albin, Linnéa Andersson, Johanna Lindquist, Felicia Larsdotter, Malin Jönsson, Saga Jönsson samt Silvia Hevlund, lärare.
De medverkande var eleverna Rebecka Albin, Linnéa Andersson, Johanna Lindquist, Felicia Larsdotter, Malin Jönsson, Saga Jönsson samt Silvia Hevlund, lärare.Foto: 
De anställda på Stora Enso fick i går njuta av stråkmusik till lunchen när några elever och lärare från Musikskolan hälsade på.BILDER: PER ROSENQVIST
De anställda på Stora Enso fick i går njuta av stråkmusik till lunchen när några elever och lärare från Musikskolan hälsade på.BILDER: PER ROSENQVISTFoto: 

Klockan 12 började underhållningen som bestod av tio melodier från ”Höstrock” och ”Aura Lee” till ”Jul, jul, strålande jul” och ”Tända ljus i alla fönster”. De medverkande eleverna var Rebecka Albin, Linnéa Andersson, Johanna Lindquist, Felicia Larsdotter, Malin Jönsson och Saga Jönsson. – För att bli bra musiker behöver de träna inför publik, förklarade Silvia Hevlund, lärare. Thomas Melander på Stora Enso var glad för besöket. – Det är trevligt med lite musik till maten och vad jag vet har vi inte haft det tidigare, berättade han. För Johanna Lindquist var gårdagen extra spännande, eftersom hennes far arbetar på Stora Enso. Egentligen började hans skift först klockan 14 i går, men han kom en dryg timme tidigare för att i lugn och ro hinna äta lunch och höra sin dotter och hennes kamrater spela. – De är så duktiga, sa han stolt. Urban Gunnar, Musikskolans ledare, var också på plats i går och gavs då tillfälle att kommentera kommunfullmäktiges beslut att höja både anmälningsavgiften och instrumenthyran för eleverna. – Det var väntat, för vi har länge haft väldigt låga avgifter jämfört med andra kommuner, sa han, men medgav att höjningarna riskerar medföra att en del elever kanske tvingas sluta. – För till exempel familjer med flera barn som spelar blir höjningarna klart mer kännbara, men det är inte så mycket att göra och jag hoppas att undervisningen inte ska bli lidande, förklarade han. Peter Maunula 0456-29000 peter.maunula@kristianstadsbladet.se

NYMÖLLA
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons