Annons

Nymölla bruk byter verkställande direktör

Bromölla • Publicerad 24 januari 2004

Stora Enso i Nymölla byter verkställande direktör. Företagets nuvarande vd, Dieter Fischer, slutar av familjeskäl och pensionerar sig.

– Vi informerade personalen under torsdagen. Vi kommer att utlysa tjänsten och påbörja processen med att hitta en ny vd, säger Magnus Olsson.

Annons

Han är tillförordnad vd på Nymölla bruk sedan i början av november och han berättar att Dieter Fischer pensionerar sig från och med den 1 februari. Magnus Olsson kommer att fortsätta att vara tillförordnad vd tills tjänsten tillsatts.

– Stora Ensos affärsenhetsledning kommer att utse den person som är lämpligast för tjänsten, konstaterar Magnus Olsson.

Dieter Fischer började som verkställande direktör på Nymölla bruk den 1 januari 2002. Tidigare hade han bland annat arbetat som vd på Stora Enso i Uetersen utanför Hamburg. Sin utbildning har han delvis tillägnat sig på Chalmers i Göteborg.

Stora Enso i Nymölla är Bromöllas största företag med 910 anställda och en årlig omsättning på cirka 2,9 miljarder kronor. Företaget tillverkar kopieringspapper, av varumärket MultiCopy, samt papper till broschyrer, brev, läroböcker, anteckningsblock och kuvert.

Jerker Hagman

NYMÖLLA
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons