Annons

Rättegång om knivhugg inledd

Bromölla • Publicerad 16 januari 2004

På fredagen möttes de öga mot öga i tingsrätten för första gången efter bråket på och utanför Millies Restaurang och Pizzeria i Bromölla natten till söndagen den 14 december: den 24-årige man som på pizzerian krossade en glasflaska i huvudet på en 25-åring man, som strax därefter på gatan utanför högg honom med en kockniv i huvudet.

Männen uppträdde därför i rollerna som både offer och åtalad under rättegången.

Annons

Den 24-årige mannen medger att han drämt glasflaskan i huvudet på den andre mannen. Han nekar ändå till brott och hävdar att han handlat i nödvärn.

Den 25-årige mannen medger att han bakifrån huggit mannen med kniven i huvudet. Han protesterar dock mot åklagarens påstående att det varit i avsikt att döda, alltså mordförsök, men erkänner att han gjort sig skyldig till grov misshandel. Vid rättegången vittnade tre personer för att försöka bringa klarhet i händelseförloppet samt rättsläkaren Peter Krantz i Lund om att det funnits risk för att kniven skulle kluvit skallen eller trängt in i hjärnan.

Det hade varit kontroverser mellan männen sedan tidigare och var och en höll sig på sin kant på pizzerian. När det blev dags att bryta upp fällde den ene mannen en kommentar om den andre mannens flickvän. Hon förstod inte vad som sades, vilket däremot mannen gjorde och så var bråket i full gång.

24-åringen begär 21500 kronor i skadestånd av 25-åringen för slaget med flaskan, medan 25-åringen i sin tur begär 90000 kronor i skadestånd för knivhugget i huvudet.

Lennart Svenezon

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons