Annons

Rotary stöttar projekt i Kenya

Bromölla Rotaryklubb har nyligen tagit del i ett projekt i Kenya och finansierat uppförandet av en brunn. I den lilla byn, Balich, i nordöstra Kenya har vattenförsörjningen tidigare varit ett stort problem då dåligt vatten från en närbelägen flod varit den enda vattenkällan.
Bromölla • Publicerad 18 augusti 2009
Några barn från Balich släcker törsten vid den nybyggda brunnen.Bild: Bromölla Rotaryklubb
Några barn från Balich släcker törsten vid den nybyggda brunnen.Bild: Bromölla RotaryklubbFoto: 

Enligt Jonas Gyllenberg på Rotary i Bromölla är det mellan 500 och 600 bybor som nu får nytta av den nya brunnen.

– Det här är en del av Rotarys idé, att hjälpa till där det behövs. Idén till just det här fick vi från en Rotarymedlem som arbetat i Kenya, säger han.

Annons

Projektet i Balich har utförts tillsammans med en lokal Roatryklubb i Kenyas huvudstad Nairobi. På så sätt har klubbmedlemmarna i Bromölla känt sig trygga med att alla pengar gått till det ändamål det var avsedda för.

Finansieringen av projektet har skett med hjälp av överskottet från Humlestafetten som Rotary Bomölla arrangerar tillsammans med Ryssbergets IK samt med pengar som de ansökt om och fått från "Rotary foundation" särskilt för brunnsprojektet i Kenya.

Det här är det första projektet av den här sorten som Bromölla Rotaryklubb har gjort men de har redan ett nytt på gång berättar Jonas Gyllenberg.

– Just nu har vi ett projekt i Sydafrika där vi ska hjälpa till med bevattningssystem för en grönsaksodling.

Dit kommer överskottet från nästa års Humlestafett (8 maj) att gå.

John Palm
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons