Annons

Samordnare utsedd till Sambosprojekt

Bromölla • Publicerad 16 januari 2004

76 personer sökte uppdraget, en man valdes ut. På måndag börjar Henrik Hommerberg från Falsterbo i sydvästra Skåne sin anställning som projektledare för samverkansprogrammet Sambos. Under ett år ska han jobba med att se på vilka sätt och om Bromölla och Sölvesborg kan samarbeta över kommungränserna.

– Det var riktigt många som sökte. Henrik Hommerberg har den profil vi tänkte oss, säger Gudrun Rönnertz som är kommunchef i Bromölla och fortsätter:

Annons

– Han har visserligen ingen kommunal erfarenhet, men han har stor erfarenhet som projektledare.

Samverkansprojektet Sambos har sin grund i att finansdepartementet i somras beviljade Bromölla och Sölvesborgs kommuner ett bidrag på 440000 kronor. Pengar som skulle gå till finansieringen av en projektledartjänst. Bromölla och Sölvesborg har under ett antal år försökt utveckla samverkan i en rad olika former. En del mer lyckade än andra. Långt gångna planer om att göra orternas miljökontor till ett gick till exempel i kras 2001.

Nu ska Henrik Hommerberg titta på samarbetsmöjligheterna. Projektet ska resultera i ett dokument som tydligt anger på vilken nivå som den framtida kommunsamverkan bör ligga och vilka utvecklingsmöjligheter som finns.

Roger Bing

BROMÖLLA
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons