Annons

Sms-härvan sprider sig till Sölvesborg

Bromölla • Publicerad 7 januari 2004

Den eller de bedragare som försökt svindla Kristianstads kommun på belopp i 100000-kronorsklassen har också utsatt personer, företag och kommuner i Blekinge för bedrägeriförsök. Polisen i Sölvesborg har fått in en anmälan från en person som uppger att han blivit utsatt för ofredande via sms.

Mannen fick ett textmeddelande till sin mobiltelefon där avsändaren, "Eva", erbjöd adressen och koden till hennes klubb. Om han var intresserad skulle han svara till ett mobilnummer i Sverige och om han inte var intresserad skulle han svara till ett nummer registrerat på Cooköarna. Oavsett svarsalternativ kostade meddelandet 499 kronor.

Annons

Mannen har kontaktat sin mobiloperatör Vodafone och företaget har lovat att spärra abonnemanget mot telefonnumren från bedragaren.

I polisanmälan framgår att bedrägerihärvan drabbat personer som jobbar på Volvo i Olofström och anställa på Karlskrona kommun.

– Det är mycket sånt här i dessa tider, konstaterar Torsten Persson, närpolischef i Sölvesborg.

Jerker Hagman

SÖLVESBORG
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons