Annons

Socialchefen svarar på kritiken

Susanna Wahlman Sjöbring, som är socialchef, besvarar kritiken. Hon framhåller att hon inte uttalar sig om det enskilda ärendet men hänvisar till att det finns generella regler för boende i socialförvaltningens moduler för hemlösa.
Bromölla • Publicerad 9 juli 2008

- När det gäller paviljongerna så finns det regler som gäller. Förutom det ansvar som socialnämnden tar för de här personerna så har man ett egenansvar att rätta sig efter de regler som finns. De är individuella och de gör man upp när man flyttar in och de kallas rehabplanering.

Hon konstaterar att de som inte uppfyller kravet att följa reglerna sägs upp från lägenheten i socialförvaltningens moduler. Uppsägningen sker med en veckas tidsfrist.

- Kontraktet skrivs från och med en tidpunkt till och med en annan. Uppsägningen ska ske skriftligen minst en vecka före hyrestidens utgång. I annat fall så är kontraktet varje gång förlängt med en månad. Sedan är det alltid en bilaga till med alla regler som finns. Om reglerna inte följs förbinder sig hyresgästen på uppmaning av socialförvaltningen inom en vecka att avflytta och socialförvaltningen ansvarar inte för magasinering av bohaget om den avflyttade inte själv tagit hand om det, säger Susanna Wahlman Sjöbring.

Jerker Hagman
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons