Annons

Sölvesborgspar fick rätt av ARN

Allmänna reklamationsnämnden (ARN) ger ett par från Sölvesborg rätt i en tvist om en båtaffär.
Bromölla • Publicerad 10 juli 2008

Ärendet började i februari 2006. Då köpte paret från Sölvesborg en motorbåt på en motormässa. Priset uppgick till 960 000 kronor.

Säljaren var ett företag med säte i Göteborg. I juli samma år levererades båten, vilket egentligen var för sent i förhållande till vad man först hade kommit överens om.

Annons

I det här skedet visade det sig också att båten inte var sjöduglig, bland annat eftersom motorn inte fungerade. Göteborgsföretaget lovade att fixa felet. Ett antal reparationer senare var båten fortfarande inte helt okej och nu hade Sölvesborgsparet tröttnat. Man ville helt enkelt att köpet skulle hävas och vände sig till ARN.

Nu väljer alltså ARN att gå på parets linje. Man anser att företaget ska betala tillbaka köpesumman och häva köpet. Företaget å sin sida har meddelat att man inte accepterar kraven från paret. Man säger också att parets uppgifter innehåller flera viktiga sakfel.

Markus Danielsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons