Annons

Sparkad kräver jobbet tillbaka

Den anställda blev uppsagd från sitt jobb. På helt felaktiga grunder anser han. Nu går arbetaren till Arbetsdomstolen, AD, och kräver jobbet tillbaka.
Bromölla • Publicerad 31 augusti 2009

Det var i april som mannen lämnade företaget. Ett företag med bas i Sölvesborgs kommun men som även har stor verksamhet i Bromölla. Den tidigare anställde påpekar att han trots ett antal brev, mejl och telefonsamtal inte lyckats få kontakt med firman och han ser därför ingen annan råd än att gå till AD.

"Jag yrkar på skadestånd för uppsägningen som dessutom skrevs på under hotelser, vilket inträffade med flera anställda på företaget", skriver han in sin stämningsansökan. Han yrkar dessutom återanställning med en lön på 25 000 kronor exklusive semes- terersättning eller tre årslöner vilket han beräknat skulle bli drygt en miljon kronor plus ränta från den dag han slutade på företaget.

Stämningsansökan lämnades till Arbetsdomstolen den 27 augusti.

Roger Bing
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons