Annons

Spelplats: Listerlandet

Robin Nenesson esson är inte bara familjefar, fotbollstränare och kryddförsäljare. Han är också mannen bakom en nyanlagd paintballbana på Listerlandet utanför Sölvesborg.
Bromölla • Publicerad 16 juli 2008
Robin Nennesson kör förmodligen vidare med paintballen nästa sommar.Bild. Tommy Svensson
Robin Nennesson kör förmodligen vidare med paintballen nästa sommar.Bild. Tommy SvenssonFoto: 
Bankrånare? Nej, bara Robin Nennesson som gör sig redo för ett paintball-spel. Bild. Tommy Svensson
Bankrånare? Nej, bara Robin Nennesson som gör sig redo för ett paintball-spel. Bild. Tommy SvenssonFoto: 
Hjälm är ett måste i paintball.Bild. Tommy Svensson
Hjälm är ett måste i paintball.Bild. Tommy SvenssonFoto: 
Det gäller att vara på sin vakt. Bild. Tommy Svensson
Det gäller att vara på sin vakt. Bild. Tommy SvenssonFoto: 

En av Robin Nennessons bekanta är ett paintballfan av stora mått och driver sedan en tid tillbaka en egen anläggning i Stock- holmstrakten.

Det var via honom som Robin Nennesson kom på idén att sjäv starta en liknande verksamhet hemma på Listerlandet.

Annons

- Jag tyckte att det kunde vara värt att testa om det fungerade i mitt eget område, berättar Robin Nennesson när Kristianstadsbladet gör ett besök i hemmet i natursköna Hosaby Björke.

När Robin väl hade bestämt sig för att testa paintballidén gällde det att hitta en lämplig spelplats.

Via en annan bekant hamnade han sedermera på en minkfarm som ligger belägen i en annan del av Listerlandet.

- Där finns inga minkar den här sommaren. Därför fick jag lov av ägaren att vara där, fortsätter Robin Nennesson som emellertid inte tänker sig paintballbanan som ett levebröd.

- Nej, det skulle nog inte fungera. Dessutom har jag så mycket annat att tänka på, säger han och nämner roller som kryddförsäljare, fotbollstränare i Hörvikens IF samt familjefar.

När spelplatsen var funnen investerade Robin Nennesson i tolv stycken kompletta utrustningar med skyddsoverall, hjälm och tryckluftsvapen.

Sedan i början av maj har han sedan tagit emot sällskap som har velat prova på det här med att skjuta färgkulor på varandra.

- Man kan väl säga att det har varit sådär lagom mycket att göra. Här har varit både svensexor och företag på besök. Vi har inte marknadsfört det jättemycket. I stället har det spridits med mun-till-mun-metoden, säger Robin Nennesson vidare.

Nästa sommar är det tänkt att minkarna ska vara tillbaka på minkfarmen där paintballbanan ligger idag. Robin Nennesson hoppas dock kunna köra vidare på något annat ställe.

- Det är en förhoppning. Jag kommer dock inte att bygga ut det hela utan ligger kvar i den här storleken. Det känns lagom som det är nu, säger han.

Markus Danielsson

044-18 55 00 markus.danielsson@kristianstadsbladet.se
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons