Annons

Storgatan togs över av festande

nfolkfest spred sig över Storgatan medan pumparna gick varma från ölfaten. I går började helgens fest mitt i centrum.
Bromölla • Publicerad 31 augusti 2009
Grillen gick varm hos Bromöllakrogen.
Grillen gick varm hos Bromöllakrogen.Foto: 
Utekväll med Sven-Erik Olsson, Lena Engström, Inger Westerdahl, Jan Westerdahl och Johnny Sjökvist. Bilder: BOSSE NILSSON
Utekväll med Sven-Erik Olsson, Lena Engström, Inger Westerdahl, Jan Westerdahl och Johnny Sjökvist. Bilder: BOSSE NILSSONFoto: 

Bilarna fick ta andra vägar när Storgatan i går spärrades av från Bruksgatan till Folkets husgatan. I stället hade bord, öltält och en scen placerats mitt på gatan och folk kunde sitta och prata, dricka och äta i goda vänners lag.

Vid åttatiden var det fullt under tälttaket, och strax utanför tältet satt ett sällskap på fem personer som njöt av tillfället till en utekväll i centrum. – Det är trivsamt att det anordnas något festligt. Det händer inte så mycket annars, sa Sven-Erik Olsson i sällskapet som satt och väntade på att JJ Band skulle dra i gång från scenen.

Annons

Under tiden hungrade alltfler efter karrékotletter eller bifteki från Bromöllakrogens grill, som för dagen stod placerad på trottoaren. Bromöllakrogen och Böckmans konditori och bowling arrangerar festen tillsammans och Jens Böckman, tvärsöver gatan, var nöjd.

– Det är inte över förväntan, men åtminstone som vi hade förväntat oss. Det är kul att folk ställer upp när vi anordnar det här. Tack och lov är det uppehåll, sa han bakom bardisken på trottoaren.

Under lördagen blir det mer aktiviteter för hela familjen. Klockan 15 är det singstartävling för barn och uppträdande av bland andra magikern Marcus Persson, Trollkarlen Douglas och Sally Jönsson. Under lördagskvällen blir det mer rockmusik, av Rock bottom band.

Marcus Haraldsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons