Annons

Teaterhösten bokad

Döden skiljer göran Stangertz och Kajsa Ernst åt, allt ljus riktas mot Marianne Mörck och världspianisten Per Tengstrand spelar Chopin. Höstens teaterprogram i Bromölla är spikat.
Bromölla • Publicerad 10 juli 2008
Ljus på Mörck: Marianne Mörck underhåller på Humlescenen den 30 november.
Ljus på Mörck: Marianne Mörck underhåller på Humlescenen den 30 november.Foto: 
Kajsa Ernst och Göran Stangertz spelar i "Tills döden skiljer oss åt" Bild: Riksteatern
Kajsa Ernst och Göran Stangertz spelar i "Tills döden skiljer oss åt" Bild: RiksteaternFoto: 
Ale Möller.Bild: Moa Karlberg
Ale Möller.Bild: Moa KarlbergFoto: 
Konsertpianisten Per Tengstrand Bild: Scanpix
Konsertpianisten Per Tengstrand Bild: ScanpixFoto: 

Sin vana trogen är Bromölla musik- och teaterförenings teaterutbud varierat. Det inleds den 30 augusti med en afton med irländska förtecken och avslutas tre månader senare med ett gästspel från en av Malmöoperans divor.

Den stora publikdragaren blir troligen Eric-Emmanuel Schmitts "Tills döden skiljer oss åt" med Gulbaggevinnarna Kajsa Ernst och Göran Stangertz. Så här beskriver de själva pjäsen.

Annons

- Jag får associationer till Hitchcock. Det pågår någonting. Men man vet inte vad det är. Jag vet att det är någonting. Och vill veta vad det är, säger Kajsa Ernst i ett pressmeddelande.

- Det vanliga är att man reder ut ett brott och så får man fram en brottsling, och så är man nöjd med det. I det här fallet är det så att man kanske inte vill ha fram sanningen, fortsätter Göran Stangertz.

Musikmässigt presenteras bland annat konsertpianisten Per Tengstrand som gästar Musica Vitae samt en triss i världsmusik med Ale Möller, Aly Bain och Bruce Molsky.

Roger Bing
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons