GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tina Nilsson är årets nyföretagare

Anne-Christine "Tina" Nilsson har under året utvecklat sin Bed and breakfast mellan Gualöv och Nymölla med matlagningskurser. Igår belönades "Tina" med utmärkelsen Årets nyföretagare i Bromölla.
Bromölla • Publicerad 5 oktober 2007
Markus Petersson stod för en del av underhållningen.
Markus Petersson stod för en del av underhållningen.Foto: 
Sten Hermansson, ordförande för Företagarna i Skåne, delade ut plakett till Per-Ronny Samuelsson. Bilder: LASSE OTTOSSON
Sten Hermansson, ordförande för Företagarna i Skåne, delade ut plakett till Per-Ronny Samuelsson. Bilder: LASSE OTTOSSONFoto: 
En glad Anne-Christine Samuelsson njöt av maten och utmärkelsen.
En glad Anne-Christine Samuelsson njöt av maten och utmärkelsen.Foto: 

"Tina har med kreativitet, mod och beslutsamhet startat och utvecklat sitt företag. Hon är ett föredöme och en ambassadör för Bromölla".

Med den motiveringen delade Per-Anders Green från Nyföretagarcentrum Bromölla ut utmärkelsen till Anne-Christine Nilsson inför runt 80 personer på Företagarnas afton på utedansbanan i Folkets park.

Nu är Anne-Christine inte helt ny som företagare. Hon har drivit "Bo hos Tina" sedan 2004 som en bisyssla, men det är bara ett år sedan hennes man byggde om och till lokaler och paret drog igång cateringverksamhet, som har utvecklats vidare till matlagningskurser och inspirationskvällar.

Det är också ett år sedan hon slutade med yrket som hemkunskapslärare på Dalaskolan efter 34 år, för att helt ägna sig åt sitt företag.

– Det var ett stort steg modmässigt, men jag tog med mig samma bitar som mitt förra jobb, undervisning och matlagning. Det hade varit ett större steg att helt byta inriktning. Min dagliga gärning är ungefär densamma som tidigare, säger hon. Hon håller fyra fem kurser i veckan som kan handla om snabb och sund vardagskost eller viltmatlagning och det kan vara allt från arbetslag till kompisgäng som går på kurserna. Det går bra, säger hon.

– Det är fullbokat i höst och sen är det fler på kö till kurser till våren.

De har ingen anställd. Maken Bosse sköter de flesta sysslorna och kan ta hand om ännu mer när han slutar sitt jobb på sågverket i Gualöv.

– Det är en fördel att alltid kunna vara hemma, att slippa åka till jobbet. Den enda nackdelen är att jag aldrig har varit så beroende av min man, säger hon och skrattar.

Administrationen sköter de således själva, "Det är bara roligt". Rådet hon skulle vilja ge andra som funderar på att starta företag är att inte bara fundera, utan att göra slag i saken. För hennes del tog det 34 år att komma fram till den insikten.

– Jag undrar själv varför det tog så lång tid. Jag är nog god vän med uppskjutardjävulen, men det är bättre sent än aldrig. När alla kompisar trappar ner, trappar jag upp, säger 58-åringen.

Under företagsaftonen fick också Per-Ronny Samuelsson på Bromölla Chark ta emot utmärkelsen Årets företagare av föreningen Företagarna.

Marcus Haraldsson

044-18 55 53

marcus.haraldsson

@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.