Annons

Tipsbingot har säsongspremiär

Bromölla • Publicerad 9 januari 2004

BROMÖLLA. På söndag är det säsongstart för motionsbingot vid Strandängens idrottsplats. Jan Hansson från Ryssberget IK utlovar en skön promenad, om vädret tillåter, för många morgonpigga motionärer.

– Det är en stunds avkoppling och så är det tillfälle att gnugga geniknölarna genom att klura ut frågorna. Det finns också chans att få en vinst på bingot, konstaterar Jan Hansson.

Annons

Han berättar att Ryssbergets IK arrangerat tipspromenaden sedan 1978. Han berättar också att promenaden varit väldigt populär under år 2003 och lockat mellan 100 och 150 motionärer varje söndag.

– Promenaden är en skön naturupplevelse intill Ivösjöns strand. Banan är 4,2 kilometer lång och alla, gammal som ung, kan gå i sin egen takt, säger Jan Hansson.

Han konstaterar att tipspromenaden innehåller 14 frågor och att medlemmarna i Ryssbergets IK konstruerar dem så att de ska passa alla. Frågorna ska inte ha någon specifikt lokal anknytning och det underlättar för sommarsäsongens campinggäster att delta.

– Det är faktiskt en del folk som oroligt frågat när vi sätter igång igen, säger Jan Hansson.

När föreningen anordnade den sista promenaden före jul vann Berit Lundkvist, S Lundkvist och Jan-Inge Westesson. Månadsvinsterna gick till J-I Westesson, Bengt Fasth och Lena Seyfried.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons