Annons

Tjuvar krossade fönster och tog sig in på LB-hus

Bromölla • Publicerad 15 januari 2004

LB-hus har haft inbrott – igen. Så sent som i slutet av november bröt sig tjuvar in genom LB-hus tak och undgick på så sätt larmet eftersom detta bara var installerat på våning ett. Polisen har kunnat knyta en person till brottet efter att man säkrat spår på brottsplatsen.

På onsdagskvällen slog tjuvar så till mot företaget igen.

Annons

– Denna gång var inbrottet mer amatörmässigt genomfört, säger närpolischef Lars-Olof Stålner.

Han berättar att inbrottet inträffade någon gång mellan klockan 21.00 och 23.20 på onsdagskvällen. Tjuvarna slog helt sonika sönder två fönster till företagets lokaler på Verkstadsgatan och stal datorprylar.

– De sträckte sig in och fick tag i två datorskärmar och en laptop, säger Lars-Olof Stålner.

Tjuvarna har haft tur. Både lokal polis och bevakningsföretag har rört sig i området vid den aktuella tidpunkten. Lars-Olof Stålner berättar att han fick ett tips om att tre personer och en bil synts utanför LB-hus. Men när han kom dit var personer och fordon borta. Polisen har dock säkrat både fingeravtryck och fotavtryck, och därför har polisen vissa förhoppningar att få fast de skyldiga.

Roger Bing

BROMÖLLA
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons