Annons

Toalettbyggnad brann i Norje

Det fortsätter att brinna på olika platser i Sölvesborgs kommun. Under natten till torsdagen fick räddningstjänsten rycka ut till en rastplats i Norje. Där hade det tagit fyr i en toalettbyggnad.
Bromölla • Publicerad 24 juli 2008

Enligt Jonas Pettersson på räddningstjänsten i västra Blekinge råder det inga som helst tvivel om att branden på rastplatsen var anlagd.

- Vi är av den uppfattningen att det måste vara anlagt. Det har börjat brinna i väggen på baksidan av byggnaden. Det gör det inte hursomhelst, säger Jonas Pettersson dagen efter utryckningen till Norje.

Annons

För en tid sedan brann det på annan rastplats i Sölvesborgs kommun, nämligen den i Ynde. Även den gången totalförstördes toalettbyggnaden. I det här fallet har polisens tekniska undersökning inte kunnat påvisa om branden var anlagd eller inte. Förutom rastplatsbränderna har Kristianstadsbladet även rapporterat om ett stort antal bränder i centrala Sölvesborg och på Listerlandet de senaste veckorna.

Jonas Pettersson säger att stämningen blir allt mer olustig och orolig för varje ny eldsvåda som blossar upp.

- Det gäller både för lokalbefolkningen och för oss inom räddningstjänsten. Man är på helspänn hela tiden eftersom man aldrig vet när och var det brinner nästa gång, säger han.

Kan det vara en och samma person som ligger bakom allt det här?

- Jag har svårt att tänka mig det eftersom det handlar om ett så pass stort geografiskt område, säger Jonas Pettersson.

Markus Danielsson 044-18 55 00 markus.danielsson@kristianstadsbladet.se
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons