Annons

Två män från Bromölla misshandelsmisstänkta

Bromölla • Publicerad 27 januari 2004

I helgen var det bråkigt på en krog i Sölvesborg. Under natten mellan fredagen och lördagen misshandlades tre personer, varav en jobbade som ordningsvakt på nöjesstället. I båda fallen misstänker polisen att det är personer bosatta i Bromölla som ligger bakom slag och skallar. I lördags mottog polisen i Sölvesborg en anmälan om en av misshandlarna. En 23-årig kvinna har i polisanmälan uppgett att hon blivit slagen av en 24-årig man från Bromölla.

– Hon har fått flera slag i ansiktet och drogs sedan ner på golvet. Hon säger att hon liggande på golvet fick ta emot knytnävsslag mot ansiktet, säger närpolischef Torsten Persson vid sölvesborgspolisen.

Annons

Det andra fallet ska enligt polisanmälan inträffat sent under samma natt. Ett gäng killar stod vid krogens bar. En av dem rökte på en cigarr.

– Den man som blev gärningsmannen, en man från Bromölla född 1976, tog cigarren. Enligt målsägaren gjorde det inte något, men när målsägaren ville ha tillbaka cigarren fick han en skalle i stället, säger Torsten Persson.

En ordningsvakt ingrep och avstyrde vidare bråk. Vakten skulle hålla kvar gärningsmannen tills polisen kom för att ta hand om bråkstaken. Detta var inget som lockade den 27-årige bromöllabon. Medan vakten bevakade honom gav han sig på denne och skallade även honom. Något som gör att han ligger än mer illa till och det gör att han inte bara anmälts för misshandel utan även noterades för våld mot tjänsteman.

– Straffskalan är högre om man ger sig på en ordningsvakt, konstaterar Torsten Persson.

Roger Bing

SÖLVESBORG/BROMÖLLA
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons