Annons

Uppdrag Chansning är under repetition

I fjor blev Sölvesborgsrevyn utsedd till Blekinges bästa. Trots att en stor del av ensemblen är ny ska det bli ännu bättre i 2003. Det är textförfattarna ense om.
Bromölla • Publicerad 2 december 2002
Instruktion från bänken. Greger Lindquist från Regionteatern i Växjö regisserar årets uppsättning av Sölvesborgsrevy.
Instruktion från bänken. Greger Lindquist från Regionteatern i Växjö regisserar årets uppsättning av Sölvesborgsrevy.Foto: 
Många heta frågor från årets som har gått tas upp i Uppdrag Chansning. Här är det Lisa Majrud och Jessika Nilsson som diskuterar årets skörd, av larmrapporter. Bilder: WILLY ALM
Många heta frågor från årets som har gått tas upp i Uppdrag Chansning. Här är det Lisa Majrud och Jessika Nilsson som diskuterar årets skörd, av larmrapporter. Bilder: WILLY ALMFoto: 

Det är söndag, första advent och skolorna är naturligtvis stängda. Ändå är det liv och rörelse i Bokelundsskolans aula. Sölvesborgsrevyn On Stage håller nämligen på att bygga upp sin senaste revy där. Lisa Majrud från Bromölla och Jessika Nilsson från Sölvesborg repeterar en sketch på scen medan regissören Greger Lindquist instruerar från en av bänkraderna. – Nu tycker jag att det var bra, säger han. Den 5 januari är det premiär på revyn som man valt att kalla Uppdrag Chansning. Då ska repliker, dansteg och toner sitta som en smäck. Kristianstadsbladet satte sig ner med textförfattarna för att kolla läget medan aktörerna repeterade på scenen. – Vi har varit i gång med repetitionerna i en månad och jag anser att vi är långt framme, säger Bengt Lindgren. Han och Anders Nilsson står för texterna till årets revy och det har de gjort under alla tre åren. – Allting som finns med i årets revy är egenproducerat. Ibland köper man in material, men det har vi inte gjort, säger Anders Nilsson. Sölvesborgsrevyn On Stage kommer att leverera nummer som tar upp stora frågor och lokala händelser. Vad kan publiken vänta sig och vad är det då som är roligt i år? – Det har ju varit val, säger Anders Nilsson kort. – Och man kan inte kommer från torsken, tillägger Bengt Lindgren. De två textförfattarna har en gemensam nämnare det gäller humor, Hasse å Tage. Annars har Bengt Lindgren en försmak för det lite absurda medan Anders Nilsson gärna sneglar åt Fredrik Lindströms och Killinggängets håll. – Sedan är komik inte bara det man säger utan även hur man rör sig. Och det är viktigt att anpassa grejen efter vem som ska göra den, säger Bengt Lindgren. Årets ensemble är till stor del ny. Flera av de som var med ifjor har börjat studera på annan ort och kan inte deltaga på grund av det. Men det har inte varit svårt att få nytt folk att ställa upp. – Det har blivit så att folk söker sig hit. De ringer och frågar om de får vara med, säger Bengt Lindgren. Han berättar att det finns folk från Kristianstad till Karlshamn med i årets uppsättning och en hel del Bromöllafolk. Lisa Majrud, Sofie Nilsson och Paul Culin är alla från Bromölla. – Vi har en bra blandning av ungt och gammalt folk. Dessutom är det roligt att kyrkoherde Anders Cederblad finns med, säger Anders Nilsson. Roger Bing 0456-29 000 roger.bing@kristianstadsbladet.se

bromölla
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons