Annons

Vårdcentralen är bäst i Skåne

Tryggakliniken får högst betyg av alla vårdcentraler i Skåne i en nationell mätning om kundnöjdhet.
Bromölla • Publicerad 13 mars 2018 • Uppdaterad 21 mars 2018
Ida Silvare, verksamhetschef och Fredrik Mogren, läkare på och grundare av Tryggakliniken.
Ida Silvare, verksamhetschef och Fredrik Mogren, läkare på och grundare av Tryggakliniken.Foto: Sigrid Nurbo

Kliniken hamnar på första plats i den nationella patientenkät som varje år samordnas av Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). I helhetsintryck ingår bland annat frågor om emotionellt stöd, bemötande och tillgänglighet.

– Det känns konstigt att ge sig själv beröm, säger Fredrik Mogren, läkare på kliniken och den som grundat vårdbolaget. Men det här är det roligaste jag gjort och den bästa arbetsplats jag varit på.

Annons

Tryggakliniken får 95,6 procents nöjdhet i kategorin ”helhetsintryck”. Andra vårdcentraler i Skåne (både privata och offentliga) får sammantaget i snitt 79,4 procent i samma kategori.

De moderata regionpolitikern Caroline Hedenström, Ulrika Heindorff, Pontus Lindberg och Jonas Duveborn (utanför bild) besökte Tryggakliniken. Ida Silvare, verksamhetschef och Fredrik Mogren, läkare och grundare visade runt. Här är de i Tryggafitness gym.
De moderata regionpolitikern Caroline Hedenström, Ulrika Heindorff, Pontus Lindberg och Jonas Duveborn (utanför bild) besökte Tryggakliniken. Ida Silvare, verksamhetschef och Fredrik Mogren, läkare och grundare visade runt. Här är de i Tryggafitness gym.Foto: Sigrid Nurbo

På onsdagen ska personalen på vårdcentralen fira med något gott att äta. Men redan på morgonen svängde några moderata regionpolitiker förbi med en blomsterbukett. Fredrik Mogren och Ida Silvare visade dem runt på kliniken och förklarade framgångsreceptet som Mogren tror ligger i en god arbetsmiljö.

– Vi ser faktiskt till personalen i första hand. Mår personalen bra så blir man trevlig och tillmötesgående.

Till hösten öppnar kliniken en filial på C4 shopping-området i Kristianstad.

Hilda ÄrlemyrSkicka e-post
Sigrid NurboSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons