Annons

Växelbedragare i Bromölla

BROMÖLLA.Det härjar en växelbedragare i Bromölla. Han har lurat två butiker på 450 kronor vardera. Troligen är det samme man som i förra veckan lurade två affärer i Karlshamn.
Bromölla • Publicerad 16 januari 2001

Det finns en växelbedragare i Bromölla. Två kassörskor i två skilda butiker har redan blivit lurade.

Förra onsdagen var han i en affär på orten, köpte något för mindre än 100 kronor och lämnade en tusenlapp. Han fick tillbaka en femhundrakronorslapp, fyra hundralappar plus övrig växel. Mannen gick mot dörren med pengarna i handen. Så vände han, gick tillbaka till kassörskan, visade upp en femtiolapp istället för femhundralappen och sade att han fått fel växel tillbaka.

Annons

Samma händelseförlopp utspelade sig i måndags i en annan butik i Bromölla. I båda fallen har kassörskorna låtit sig övertygas av mannen om att de har lämnat fel växel. Båda butikerna har alltså blivit lurade på 450 kronor vardera.

I den första butiken talade mannen svenska medan han talade engelska i den andra. Beskrivningar av hans utseende och tillvägagångssätt tyder ändå på att det är samme man. Dessutom utsattes apoteket och en skoaffär i Karlshamn för exakt samma sak i förra veckan. Även där talade mannen svenska vid det ena tillfället och engelska vid det andra.

Mannen är i 40-årsåldern, mellan 165 till 170 centimeter lång och har mörkt vågigt hår. I Bromölla har han varit klädd i svart skinnjacka.

pernilla.fagerstrom

@kristianstadsbladet.se

Av Pernilla Fagerström 0456-29 000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons