GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

20 procent av svenskarna är inte som Breivik

I veckan som gick var det tio år sedan dådet på Utöya – och än idag finns många tankar och känslor kvar som skapar debatt. Men även i vardagen, i det lilla, finns saker som irriterar. På måndag är jag tillbaka i luren. Då får bland annat Telenor kritik av en arg hyresgäst. Trevlig helg innan dess.
Jourhavade reporter • Publicerad 28 juli 2021
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Anders Behring Breivik under förhandlingarna i Oslo tinghus den 17 april 2012.
Anders Behring Breivik under förhandlingarna i Oslo tinghus den 17 april 2012.
Foto: Scanpix

Viola Johansson har reagerat på Bo Krons insändare i lördagstidningen med rubriken: ”SD hyllade öppet samma ideologi som Breivik”.

– Det finns två saker när det gäller dig. För det första att anklaga ett parti för att sympatisera med Breivik är detsamma som du anklagar 20 procent av Sveriges befolkning. Dessa 20 procent är varken nazister, rasister eller fascister. SD fanns inte under andra världskriget, men däremot S, Bondeförbundet = Centern idag och högerpartiet = moderaterna, skriver hon i ett mejl och fortsätter:

– För det andra: Nästa gång så rekommenderar jag dig att läsa alla partiers historia även V innan du bara ens tänker tanken att skriva en förljugen insändare.

”Dessa 20 procent är varken nazister, rasister eller fascister. SD fanns inte under andra världskriget.”

Utöya är även ämnet i nästa mejl ifrån Mats Dahl.

– Jag blev så berörd då statsminister Stefan Löfven höll tal och arrangerade kransnedläggning för de som mördades på Utöya 2011, men jag tänker på de tusentals brukare inom äldrevården som avlidit då inte fått luft och vatten (syrgas och dropp) där förekommer inga tal eller kransnedläggningar. En skam!

En kvinna som följt problemen med dumpade sopor vid återvinningsstationerna har ett förslag, åtminstone när det gäller hur man kan stävja det på Hedentorp.

– Det är ju lätt att komma undan med det där eftersom det finns buskar och annat som skymmer, men varför inte ta bort dem och öppna upp och sätt stark belysning på platsen. Då skulle de som smyger dit och kastar sitt skräp rakt ner på marken synas vida omkring.

Nästa uppringare har ett önskemål om fler sittplatser på offentliga platser nu när restriktionerna lättar.

– Det är ju hopplöst för oss som har svårt att gå eller har ont att gå till gallerian och andra ställen där de tagit bort bänkar och stolar så man inte kan sätta sig och vila lite. Det räcker ju med enstaka stolar här och där så ingen sitter intill någon ändå.

Sist idag har Conny mejlat oss:

– Övergången vid simhallen i Broby där cykel/gångbanan byter sida behöver skyltas för att varna bilister och tung trafik som kör till och från industriområdet. Mycket skolungdom rör sig där och korsar vägen vid idrottsdagar med mera. Det är 30-sträcka, vilket är bra och håller nere farten!

Kristina WihlborgSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.