Annons

Åberg, ingen bra tid för enmansshow nu!

Över 55 procent av landets kommuner förser sina medborgare med servicen att kunna följa med i besluten som klubbas i maktens korridorer. ”Webbsända kommunfullmäktige borde vara en demokratisk rättighet. Vill Östra Göinge fortsätta utveckla demokratin så är ett steg i rätt riktning att ta steget ut på nätet” citat av en före detta uppskattad ordförande i fullmäktige Camilla Westdahl (M), skriver Göte Färm och Mikael Christersson (SD) i Östra Göinge.
Politik • Publicerad 1 april 2020
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Decimerat kommunfullmäktige i Östra Göinge i slutet av mars. Men visst skulle invånarna kunna följa kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M) och de andra via webben.
Decimerat kommunfullmäktige i Östra Göinge i slutet av mars. Men visst skulle invånarna kunna följa kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M) och de andra via webben.Foto: Mikael Persson

Om man i grannkommunen Osby kan hålla webbsändningar så borde väl även vi i Östra Göinge kunna leva upp till vårt motto "Här gaur da!” eller menar kommunens ledning med kommynstyrelsens ordförande Patric Åberg i spetsen att vi inte är lika smarta som Osby kommuns invånare?

Skulle vi inte fatta innehållet i en webbsändning bara för att den inte är gjord i allra senaste tekniken med allra bästa aktörerna, här tror vi inte bara det är prislappen på tekniken som spelar roll. Skulle en enkel sändning bli mer pinsam än en dyrbar? Det är ju ändå samma folkvalda politiker som kommer föra debatterna framåt, för tanken är väl inte att vi får använda stand in vid "finsändningar".

Annons

Vi tror på att vi har lokala förmågor som mycket väl skulle kunna sända kommunfullmäktigemöte till en godtagbar kvalitet, vi kan om inget annat rådfråga ”Göingetomten” och hans team. Vi är inte ute efter proffs-tv! Vi är ute efter att se över våra demokratiska rättigheter så här i dagarna när vi inte får folksamlas mer än 50 personer. Och vi äro inte ensamma i vad vi vill, ty oppositionen är överens så även flertalet politiker i det styrande.

Att nonchalant höfta en siffra på hur många Göingar ”ett tiotal” enligt kommunalrådet som skulle följa kommunens webbsända fullmäktigemöte och istället erbjuda taxi in till fullmäktige kommer knappast hjälpa på antalet i lokalen... å lycka till att hitta taxi i vår kommun kvällstid. Men kanske Patric Åberg har spenderbyxorna på sig och rekvirerar taxi från närliggande kommuner.

Göte Färm (SD)

gruppledare

Mikael Christersson (SD)

politisk sekreterare.

Annons
Annons
Annons
Annons