Annons

Absurd tanke att bygga fler vindkraftverk i skogen

Det har kommit till min kännedom att Råbelöf Fideikommiss AB, har lämnat in en fråga om att bygga två vindkraftverk i skogsmiljö, norr om Fjälkestad (Kristianstad kommun, miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen 22/7.) Denna tanke verkar nästan absurd, skriver Leif Sandström.
Vindkraft • Publicerad 1 september 2020
Detta är en insändare i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Att använda sig av den gröna kontexten, då man redogör för problemet för  elförsörjning i södra Sverige känns lite väl konstlad.
Att använda sig av den gröna kontexten, då man redogör för problemet för elförsörjning i södra Sverige känns lite väl konstlad.Foto: Lars Johansson

Eller fullständigt arrogant. Provokativ. Men framförallt helt likgiltig, inför vad det innebär för oss som bor i skogsmiljö, och som redan har en vindkraftspark på nära håll. En vindkraftspark som kommunen redan känner till är föremål för omfattande klagomål, utredningar, och framförallt brister i en från början undermålig konsekvensanalys.

”... de stora godsen söker efter nya inkomstkällor.”

Att använda sig av den gröna kontexten, då man redogör för problemet för elförsörjning i södra Sverige känns lite väl konstlad. Framförallt då det egentligen handlar om hur de stora godsen söker efter nya inkomstkällor. Vd Erik Baeksted skriver och redogör som exempel på en välskött vindkraftspark som "...aldrig givit anledning till kommentar eller klagomål", den vid Rödaled/Fredriksdal och som han menar "säkerligen blivit en symbol på kommunens hållbarhetstänkande".

Annons

Det finns det ju egentligen ingen anledning att ha synpunkter på. Däremot måste även den gode Erik även förstå och begripa att runt dessa verk finns ingen skogsmiljö. Eller är jag helt ute och cyklar?

”..har du någonsin funderat på hur mycket onödig energi och pengar vi "vanliga" människor måste genomlida för era obegripligheter.”

Nej detta känns enbart olustigt. Provocerande. En sista tanke, eller en hälsning till vd: har du någonsin funderat på hur mycket onödig energi och pengar vi "vanliga" människor måste genomlida för era obegripligheter. Även detta (som jag nu känner att jag måste skriva), då jag förmodligen gjort något annat, mycket roligare och mindre "kostsamt".

Leif Sandström

Kristianstad

Annons
Annons
Annons
Annons