Annons

Accepterar inte SD att kärlek är kärlek?

Det är ytterst oroande att en högt uppsatt SD-politiker blir upprörd över en regnbågsflagga. Vi undrar om det är partiets värdegrund som gör det så svårt för dem att acceptera att alla har rätt vara den hen är?
HBTQ • Publicerad 4 januari 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Cecilia Bladh in Zito, kommunstyrelsens ordförande i Hörby.
Cecilia Bladh in Zito, kommunstyrelsens ordförande i Hörby.Foto: Johan Nilsson/TT

Enligt uppgifter till Kvällsposten den 17 december ska kommunstyrelsens ordförande i Hörby, Cecilia Bladh in Zito (SD), fått ett utbrott när hon sett små bordsflaggor med Pridemotiv på ett kommunalt kontor.

Vi vill med anledning av det skicka följande hälsning:

Annons

Bästa kommunalråd Cecilia Bladh in Zito – det är ytterst oroande att en person i din ställning blir så upprörd över en fin och inkluderande regnbågsflagga. Har detta har med partiets värdegrund att göra? Vi undrar om det är därför det är så svårt för SD att acceptera att kärlek är kärlek och att alla har rätt vara den hen är?

Tycker du att alla människor är lika mycket värda eller vill ni återigen gömma undan människor ni anser inte passar in?

Sluta backa in i framtiden.

Cecilia Bladh in Zito, du visar återigen för alla hur mycket vi alla fortfarande har kvar att göra och hur viktigt det fortfarande är med utbildning och inte minst Pride.

Regnbågsflaggan är inkluderande och i detta exkluderar enbart du med ditt agerande och uttalande. Vi kommer gärna och berättar vad både flaggan och hbt-rättigheter är - säg bara till.

Vi i HBT liberaler Syd uppmuntrar alla som tror på det som Prideflaggan står för att komma och tillsammans skapa en fantastiskt stor Pride-parad i Hörby sommaren 2022.

HBT-liberaler Syd önskar alla en riktigt God fortsättning och vi flaggar stolt med regnbågsflaggor för allas lika värde.

HBT-rättigheter är mänskliga rättigheter – varken mer eller mindre.

För styrelsen i HBT-liberaler Syd:

Charlotte Hedendahl

Här saknas innehåll

Annons
Annons
Annons
Annons