Annons

Äntligen raka och tydliga svar om vår demokrati

Jag tar inte ställning i sakfrågan då jag inte är bosatt i Östra Göinge men jag skulle vilja ge undertecknarna av insändaren ”Det är inte hot mot demokratin när alla inte får som de vill” en eloge. På ett klart och tydligt sätt svarar politikerna på hur vår demokrati fungerar.
Demokrati • Publicerad 25 januari 2024
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten uppskattar tydligheten i en tidigare insändare om besluten kring nedläggningen av Mölleskolan i Sibbhult.
Skribenten uppskattar tydligheten i en tidigare insändare om besluten kring nedläggningen av Mölleskolan i Sibbhult.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Kommentar till Replik, det är inte hot mot demokratin när alla inte får som de vill.

Våra politiker har att gå till val på det som stämmer utifrån respektive ideologi och i detta fall vad de anser varas lämpligt och rätt för kommunen. Vill invånarna i berörd kommun bli av med dessa politiker så röstar man inte på det partiet igen, alternativt kryssar för annan person, eller bildar eget parti.

Annons

Både på riksplanet, och jag tror i de flesta kommuner, måste partier samverka med varandra och kompromissa ibland över blockgränserna. Det måste man som väljare förstå och acceptera. Om politikerna bara sätter sig på sin kammare och säger nej så skulle det inte bli mycket gjort. Det är väl bara i Nordkorea och några ytterligare länder som sådana hänsyn inte måste tas och där stämmer kritiken in som framfördes i den insändare som föranledde politikernas insändare.

Jag har själv röstat blankt i de åtminstone tre senaste valen och anledningen till det är att jag inte tycker något parti engagerar sig tillräckligt, eller har de rätta lösningarna på de problem som jag anser vara viktiga. Men det finns även en annan faktor som är än viktigare för mig och det är politikers förmåga att svara på frågor. Ett undvikande och nu på senaste tiden en självrannsakan och ”erkännande” som jag inte förstår men medietränarna har troligen hittat ett nytt grepp.

Nya toppnoteringar i att undvika, inte svarar på frågor, nåddes av VP:s och KD:s respektive ordförande när de i aktuellt och Agenda skulle svara på kokaintester respektive EU-kandidat. Om de två skulle göra värnplikten hade det blivit som rökgranater. Återigen tack för tydlighet, mer sådant.

Anders Malmström

”Om politikerna bara sätter sig på sin kammare och säger nej så skulle det inte bli mycket gjort”
Annons
Annons
Annons
Annons