Annons

Använd badhustomten till att återställa Tivoliparken

Det är inte så lite uppseendeväckande att Högskolan efter omfattande investeringar i kasernerna på Näsby önskar nytt i city efter 20 år. Har vi som nation verkligen råd med ett sådant beteende, är det ur nationalekonomisk synvinkel ens försvarbart, undrar Johns Hamilton i Kristianstad.
Högskolans flytt • Publicerad 12 december 2020
Detta är en insändare i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Tivoliparken.
Tivoliparken.Foto: Lasse Ottosson

Den tilltänkta placeringen är inte bra. Här några väsentliga invändningar som talar emot: utvecklingsmöjligheter, parkeringsmöjligheter, skydd mot översvämningar. Svårt förstå att Högskolan skulle få klartecken bygga där när Rättscentrum fått nobben.

Den enda bra användningen av badhustomten är att återställa Tivoliparken. Bort med parkeringar och administrationsbyggnader med mera som inkräktat på parken och förlägg detta på badhustomten.

”Vill ansvariga hålla fast vid vad ett campus i egentlig mening innebär bör Högskolan stanna på Näsby där studentbostäderna, Krinova, badet och naturområden alldeles intill finns”
Annons

Bröderna Perssons förslag låter betydligt förnuftigare, det enda som jag kan finna talar emot är att det inte finns något parkområde i närheten, vilket alltid framförs som ett önskemål vid etablering av ett campus.

Vill ansvariga hålla fast vid vad ett campus i egentlig mening innebär bör Högskolan stanna på Näsby där studentbostäderna, Krinova, badet och naturområden alldeles intill finns. Om det bedöms försvarbart och alldeles nödvändigt med nya lokaler, finns utrymme på kasernområdet genom att riva allt norr om de egentliga kasernerna och bygga nytt där. Kasernerna kan säkert byggas om till bostäder.

Avslutningsvis hoppas jag och tror mig inte vara ensam om det; må våra makthavare inte hoppa i galen tunna, lobbade av en alltför entusiastisk högskolestyrelse.

Soltrappan i Tivoliparken.
Soltrappan i Tivoliparken.Foto: Lars Ottosson

John Hamilton, Kristianstad

Annons
Annons
Annons
Annons