Annons

Är ni nöjda nu? Ni som skrek om rasism när invandringen kritiserades

Undrar om ni ar nöjda nu? Alla ni som skrek rasism så fort någon svensk ifrågasatte Invandringen för 20-30 år sedan. Då fick ingen ifrågasätta någonting.
Invandring • Publicerad fredag 00:00
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten är starkt kritisk till den stora och långvariga invandringen till Sverige. ”Man uppmuntrade till anhöriginvandring, man tog hit sina äldre, en del fick plats på äldreboenden, och äldre svenskar som betalt skatt i hela sitt liv fick snällt vänta på sin tur”, skriver hon.
Skribenten är starkt kritisk till den stora och långvariga invandringen till Sverige. ”Man uppmuntrade till anhöriginvandring, man tog hit sina äldre, en del fick plats på äldreboenden, och äldre svenskar som betalt skatt i hela sitt liv fick snällt vänta på sin tur”, skriver hon.Foto: FANNI OLIN DAHL / TT

Vilket invandrarna snabbt lärde sig. Resultatet blev, att ingen sa i från till invandrarna som gjorde någonting fel. Dom som vågade blev snart utpekade som rasister eller nazister. Själv blev jag nazist för jag sa till en grupp barn att inte kasta sten på en kopplad hund. Man talar om att inte curla barn, men det är ju ingenting i jämförelse hur invandrarna blir curlade. Vi som bodde eller bor i invandrartäta områden blev och blir ofta utsatta för vår svenskhet.

Får 20-30 år sedan bodde det inte så många utlänningar i dom typiskt svenska bostadsområdena. Måhända en och annan läkarfamilj som skötte sig exemplariskt. Det var nästan inne att känna en invandrare för svenskar i dessa områden. Man delade ut svenskt medborgarskap till höger och vänster, utan krav. Man lovade dom kritiska svenskarna att detta inte skulle påverka välfärden negativt.

Annons

Vi blev fler i Sverige, fler bidragstagare. Barnomsorg och skolor fick utökas men detta skulle inte påverka välfärden. Man uppmuntrade till anhöriginvandring, man tog hit sina äldre, en del fick plats på äldreboenden, och äldre svenskar som betalt skatt i hela sitt liv fick snällt vänta på sin tur om dom ens fick plats. Invandrarna uppmuntrades att bibehålla sina seder och traditioner från hemlandet. Inga krav alls sattes på de nya svenskarna att lära sig svenska eller anpassa sig till det nya landet. Istället skulle Svenskarna anpassa sig efter alla nyanlända.

Vi som bodde i invandrartäta områden sa vart det skulle leda till, men vem lyssnade på oss? Idag är det nog ingen i Sverige som missar att se vart mesigheten och rädslan for att sätta krav, har gjort med vart land. Naiva svenskar och kändisar som gått i täten och skrikit sig blåa att vi inte skulle ha några rasister på gatorna har nu fyllt gatorna med kriminella och slödder istället. Svenskarna vågar snart inte sig ut alls på gatorna längre. Bra jobbat.

Elsa Karlsson

”Invandrarna uppmuntrades att bibehålla sina seder och traditioner från hemlandet. Inga krav alls sattes på de nya svenskarna att lära sig svenska eller anpassa sig”
Annons
Annons
Annons
Annons