Annons

Arrangemangshallen i Bromölla inte bara en fråga om utgifter

Partiledaren i Alternativet i Bromölla konstaterar i sin replik till mitt senaste inlägg i debatten kring partiets slogan ”Sunt förnuft” att jag ännu inte har kommit över deras motstånd mot Arrangemangshallen i Bromölla.
Investeringar • Publicerad 4 augusti 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det går inte bara att räkna kronor när det gäller utgifter, utan man måste även se till vilka förebyggande insatser som kommer på köpet, menar skribenten.
Det går inte bara att räkna kronor när det gäller utgifter, utan man måste även se till vilka förebyggande insatser som kommer på köpet, menar skribenten.Foto: Mikael Persson

Helt rätt. Jag kommer aldrig att glömma de falska och vilseledande argument som användes av motståndsrörelsen inför folkomröstningen 2014 och tiden efter den. Jag kommer också ihåg att vi vann folkomröstningen.

Men viktigare är att uppmärksamma alla Bromöllabor på att vi har en rörelse som så ofta motarbetar ungdomsverksamheten i Bromölla.

Annons

Man lyfter fram kommunens kostnad för BFCAB:s anläggningar på Ivöstrand så ofta man kan. Man glömmer att nämna hur Alternativet och deras medlemmar ökade kostnaden med överklaganden med mera som fördröjde igångsättningen. Man kom också med egendomliga förslag till ändringar som skulle fördyrat hallen med flera miljoner. Man medverkade till fördyrande kommunala beslut genom att bifalla beslut om att Ifö BIF inte skulle kunna ansvara för drift och underhåll av både Strandängen och Idrottsparken. Fler exempel finns.

Jag ska inte tjata om att jämföra med kommunens kostnader för simhallen och andra ungdomshallar.

”Hur många miljoner om året är denna ungdomsverksamhet värd för kommunen?”

Men man diskuterar aldrig vilka förtjänster projektet har bidragit till. Kommunens ungdomsfotbollsföreningar, Näsums IF, Edenryds IF och Ifö BIF har ökat sin verksamhet markant genom att i princip kunna ha en åretruntverksamhet. Även IK Kamp använder anläggningen.

Rebel Park har i hallen och i sjön en beundransvärd verksamhet som ofta vänder sig till en annan kategori ungdomar.

Hur många miljoner om året är denna ungdomsverksamhet värd för kommunen?

Jag hoppas att Alternativets partiledning också följer debatten om hur man effektivast ska motarbeta kriminell gängbildning och det oroade våldet i samhället. Alla berörda instanser, även polisen, är överens om att man först och främst måste satsa på en fostrande ungdomsverksamhet.

Även om hallens verksamhet idag inte är den som vi tänkte oss så kan man konstatera att den i allra högsta grad syftar mot detta mål.

Partiledarens fråga i artikeln om hur många äldre som sysselsätter sig på Ivöstrandsområdet visar kanske hur deras ”Sunt förnuft” fungerar i denna fråga.

Alternativet i Bromölla kommer enligt partiledaren att fortsätta på sin inslagna linje. Missnöje framför allt! Samarbetet för att marknadsföra Bromölla som en positiv plats att bo på kommenterades inte. Ska man tolka det som att det inte ingår i deras ”Sunt förnuft”?

Jonny Åkesson

Annons
Annons
Annons
Annons