Annons

Att vara sambo med polis är som att vara ensamstående

Vi läser i tidningar, tittar på nyheter och hör på radion om hur våldet och kriminaliteten ökar. Varje dag är det en ny sprängning, skjutning eller någon som gått bort till följd av det.
Polisen • Publicerad 5 april 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ulf Kristersson, tror du verkligen att du löser gängvåldet och den organiserade kriminaliteten med kommenderingar och tidsförskjutningar?
Ulf Kristersson, tror du verkligen att du löser gängvåldet och den organiserade kriminaliteten med kommenderingar och tidsförskjutningar?Foto: Fredrik Sandberg/TT

Vad gör politikerna åt detta? Vår statsminister, Ulf Kristersson, vad gör han?

Min sambo är polis i Malmö och ofta har han en tidsförskjutning i schemat. Det vill säga, han ska jobba kväll men blir flyttat till natt i stället. Oftast med väldigt kort varsel vilket gör det omöjligt att planera förskola, hämtningar och lämningar. Ja ni vet allt som hör till livet med små barn. Inte nog med det, nu blir poliserna även kommenderade till Stockholm.

Annons

Först skulle de bara skicka frivilliga men det räckte inte långt. Vilket man kan förstå, för vem vill vara borta från familjen i sex dagar och sedan gå direkt in i ordinarie schema igen. För sex dagar i storstaden får dom endast en ledig dag, för att köra bil i 60 mil är ju inte krävande.

Jag har stor respekt för polisen och det dom gör är verkligen värdefullt och viktigt, men jag vill kunna svara min dotter att pappa kommer hem ikväll eller att pappa kommer hem i morgon när du vaknat. Men det kan jag inte.

”Jag är trött på att känna mig som en ensamstående mamma när jag inte är det!”

Skulle du som polis bilda familj, köpa hus, flytta och då vilja byta stad att jobba i är din bästa chans att hitta en Facebookgrupp för poliser som vill byta ort. Där ska du hitta en kollega som också vill flytta och byta stad. Hittar du det kan ni kanske byta rätt av. Att vänta i ett år eller mer är inte ovanligt för att bli förflyttad. Då pratar vi om en stor myndighet som i media skriker efter mer personal. Den så kallade nationella flyttlådan som ska vara öppen en gång om året är ett skämt. Om du vill byta region helt kan du anmäla dig till den flyttlådan men det är ändå inte säkert att du får byta.

Politiker går till val och vinner på att man vill satsa på polisen. Men allt är bara lögner invirade i fina ord. Tänk om ni skulle ta hand om de anställda ni redan har? Det underlättar om man faktiskt kan vara polis och ändå ha ett fungerade familjeliv när man kommer hem från jobbet.

Ulf Kristersson, tror du verkligen att du löser gängvåldet och den organiserade kriminaliteten med kommenderingar och tidsförskjutningar? När ska du sluta släcka bränder och ta tag i problemet i stället? Jag är trött på att känna mig som en ensamstående mamma när jag inte är det! Så nu är det dags att steppa upp.

Sambo med en polis

Annons
Annons
Annons
Annons