Annons

Ättestupan nära gamla i Hässleholm

Ättestupan, var en plats där åldringar har kastat sig eller blivit kastade, mot sin död utför ett brant stup, eller ättestupa.
Äldreomsorg • Publicerad 11 juni 2024
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten spekulerar om det snart är dags för ättestupan i Hässleholm. På bilden, berättaren- och författaren Per Gustavsson vid Kärlingeberga klint söder om Ballingslöv, kring vilken det kretsar sägner om ättestupa och troll.Foto: Sofia Åström

Men skammens rodnad borde färga de politiker som en gång beslutade hur maten skulle vara på de olika äldreboendena. Hur i all världen kan man tala om halva smörgåsar till äldre människor som varit med och skapat Skåne det ser ut i dag?

Att genom svält försöka minska antalet pensionärer är väl ändå ett slag under bältet. Det kan väl ändå inte vara så att de äldre ska dö, för att kommunen ska kunna betala den fördyrade ”badbaljan” i centrala Hässleholm.

Annons

Vad undertecknad erfarit har många av de nu undernärda pensionärerna, varit med och skapat delar av kommunens storhetstid. Är det verkligen ingen i kommunens styrelse som kan främja en tanke bland övriga, är det inte dags att avgå? Misstag kan alla, göra men hur många?

Johnny i Emmaljunga

”Att genom svält försöka minska antalet pensionärer är väl ändå ett slag under bältet. Det kan väl ändå inte vara så att de äldre ska dö, för att kommunen ska kunna betala den fördyrade ”badbaljan” i centrala Hässleholm.”
Annons
Annons
Annons
Annons