Annons

Avsaknad av kompetens, ren dumhet, ”alternativa sanningar” eller fake news?

Efter att ha fått lyssna på allt för många ”förklaringar” angående situationen i Sverige från de styrande i Stockholm, så börjar jag misstänka att minst ett av alternativen i rubriken är fakta angående alla dessa lögner om vårt elnät!
Energi • Publicerad 3 juni 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten kritiserar den förda energipolitiken.
Skribenten kritiserar den förda energipolitiken.Foto: Johan Nilsson/TT

Energiminister Farmabar, som gärna pratar om ökat antal kablar och andra drömmar i framtiden men inga lösningar nu, använder uttryck som ”man kan ha olika bild av verkligheten”.

Efter den fruktansvärt dåligt genomtänkta nedläggningen av kärnkraften, utan att ha alternativen klara så klart, försöker socialdemokraterna två sina händer och skylla på "marknaden" och Putin medan sanningen är att den att det är ett resultat av de löften som Miljöpartiet gick till val på och som de genom samarbetet med Socialdemokraterna och den allmänna fördumningen lyckades med. Plus genom ministerstyre mot Vattenfall, effektskatt, avgifter för slutförvaring och andra skatter (socialdemokraternas ”lösning” på allt) samt inte minst subventioner med elcertifikat (betalat av oss konsumenter) till vindkraftverken och andra stolligheter för att snedvrida konkurrensen. Då är inte ”marknaden” intresserade av att driva eller bygga nya kärnkraftverk!

”Köper vattenkraftsel och borde då vara ”miljövänlig” så det förslår utan fossil inblandning men icke, utan ”belönas” av regeringens åtgärder med absurda priser.”
Annons

Kärnkraftverk som vi tyvärr inte kommer att klara oss utan, vilket till och med en gammal miljökämpe som Björn Gillberg har insett. Men samhällsfarliga miljöpartister och socialdemokrater ”tycker” inte det, då ofta baserat enbart på personligt tyckande utan kontakt med verkligheten!

Fick en elräkning på 7 700 kronor för mars månad (kompenseras inte) som ska betalas av en ensamboende pensionär som liksom 600 000 andra husägare har direktverkande el som värmekälla genom de politiska beslut som togs när husen byggdes. Köper vattenkraftsel och borde då vara ”miljövänlig” så det förslår utan fossil inblandning men icke, utan ”belönas” av regeringens åtgärder med absurda priser (går inte att teckna med något så när vettigt fast pris längre) och medföljande skatter. Periodvis över 250 gångers skillnad på priset mellan Norrland och Skåne är inte hållbart och regeringen (beror säkert på avsaknad av kompetens) gör inget för att utjämna elpriserna i Sverige, visar inte på hur de ska åtgärda detta för framtiden, eller ens hur de ska få det befintliga elnätet att fungera! Eller hur den ynkliga folkpensionen efter 46 års jobbande i mitt fall ska kunna betala elräkningen med en skenande inflation efter en också ovanligt korkad ekonomisk politik som äter upp pensionen? Ett besked innan valet hade uppskattats!

Stefan Tygesson, Osby

Annons
Annons
Annons
Annons