Badhusfrågan är även en folkhälsofråga

Att bygga nya badhus är en väldigt liten kostnad på sikt för Hässleholms kommun.
Debatt • Publicerad 9 augusti 2019
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Bad är bra för hälsan.
Bad är bra för hälsan.Foto: Henrik Montgomery/TT

138 miljoner för att renovera befintliga bad i Hässleholms kommun.

Hur länge kommer då dessa investeringar att hålla?

Dessa pengar ska naturligtvis ställas i relation till vad det kostar att bygga nya och smartare anläggningar som vi kan använda under många år framöver.

Det är mycket pengar – javisst. Men när det gäller att fördela investeringar så kanske man bör tänka i ett större perspektiv. Man investerar inte bara i simklubbarnas viktiga verksamheter utan i allas vår framtid.

För om vi inte har möjlighet att på olika sätt röra oss och träna vattenvana har vi en ännu större investering framför oss.

I folks ohälsa, och rentav i drukningstillbud. Då drabbar vi istället ett annat konto, - vården, som redan nu är tungt belastad. Därför är jag helt övertygad om att bygga nya badhus är en väldigt liten kostnad på sikt.

Helst skulle jag dessutom vilja se ett utomhusbad i Hässleholm, så de som är kvar i stan på sommaren har möjlighet att ha kul samtidigt som man rör på sig.

På Hässleholms kommuns hemsida kan vi läsa ”Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling”.

För att göra allt detta måste vi först och främst må bra.

Carina