Annons

Bankernas girighet saknar gränser

Snart ska en handfull bankchefer få dela på 5 miljarder kronor i bonusar! För väl utfört arbete, som det så fint heter.
Publicerad 27 januari 2024
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Bankcheferna kan jubla åt feta bonusar.
Bankcheferna kan jubla åt feta bonusar.Foto: TT/BLT

För väl utfört arbete, för vad? Sämre service för kunderna, en sparränta som inte är värd namnet, urusla råd och missnöjda kunder. Som jag skrivit innan så gynnar det bara de som har aktier i banken (bankerna). Rätta mej om jag har fel, men från förra utdelningen var det 9,75 kronor och till nu 15 kronor per aktie. Detta gäller Swedbank. För småsparare gör det kanske någon hundralapp eller i bästa fall några tusen kronor.

Men så ska då VD:ar dela på en bonus på smått fantastiska 5 miljarder. Inte nog med att dessa herrar har fantasilöner, de ska ha ännu mer. Och så har dom mage och stå säga i TV hur stolta dom är, hur bra det går för banken. En spark i röven hade varit befogat för sådana uttalanden.

Annons

Det är ett sjukt samhälle, när bankerna roffar åt sej, och ingen gör nånting åt det, inte ens regering och riksdag. Men etablissemanget i vårt samhälle där de som styr, lever i en helt annan värld än vi vanliga, som ser till att samhället fungerar.

Jag kan låta som en gammal kommunist som gnäller och vill ha lika för alla. Men tro mej, jag är tvärtom. Men som gamle kommunistledaren CH Hermansson sa vid ett möte 1969: Nån jävla ordning måste det vara.

Så har ni nån gammal madrass där hemma, ta ut pengarna från banken och lägg dom där.

Erik Bergström, Stoby

”Inte nog med att dessa herrar har fantasilöner, de ska ha ännu mer.”
Annons
Annons
Annons
Annons