Annons

Beachhandboll inte det enda Åhus kan erbjuda

Att kalla detta för en tragedi är ju komiskt. Corona situationen är en tragedi men knappast att Åhus Beach ställer in. Åhus fanns långt innan lekarna i sandlådan och kommer överleva detta utan problem, skriver Mattias Wiik, Åhus.
Inställt • Publicerad 12 maj 2020
Detta är en insändare i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Badkväll på Åhus strand.
Badkväll på Åhus strand.Foto: Bosse Nilsson

Jag är väl en av dem som är helt ointresserad av handboll och mest tycker det är jobbigt med alla extra turister som ska trängas överallt. Absolut är det kul med evenemang och det drar kanske in en och annan krona till hotell och restauranger, men jag tror inte de står och faller med Åhus Beach eftersom de ser till att matservering och annat hamnar inom området.

Nej, det ska bli rätt skönt att slippa all okynnesparkering och oväsen från området, samt att njuta av lugnet. Denna sommar kanske istället alla Åhusbor kan ställa upp och gynna lokala restauranger och ställen. Det är tråkigt att Mats Jönssons firma kommer att få en rejäl smäll, inget snack om det. Kanske evenemanget har växt lite väl mycket, kan man fråga sig.

Annons

Men oavsett så flyttade vi hit av anledning och inte var det för Åhus Beachhandboll. Det är bara en liten del av vad Åhus kan erbjuda ska man ha klart för sig.

Mattias Wiik

Åhus

Annons
Annons
Annons
Annons