Annons

Behöver jag bygglov för att bygga mitt hus?

Jag tror att jag ska bygga mej ett hus. Kanske kan jag bygga där i skogen. Det är säkert ingen som märker det, marken där är väl inte miljöskyddad det är ju ”bara” en skog.
Byggregler • Publicerad 27 februari 2024
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Svartbygge eller icke, det är frågan.
Svartbygge eller icke, det är frågan.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

När jag ändå sätter igång bygget tror jag att jag lägger till en pergola också det kan ju vara mysigt att sitta i den tillsammans med en massa växter. Men, tänk om det blir dåligt väder med regn och rusk vad gör jag då?

Det är kanske bäst att lägga på ett tak och glasa in väggarna, ja det gör jag ingen kommer nog att märka det. Eller blir min pergola då något annat? Hm, skulle det nu vara så att mitt bygge i skogen skulle upptäckas av någon så kan jag väl alltid lägga in om bygglov i efterhand? Eller?

Annons

Tänk om jag inte får bygglovet godkänt då får jag väl riva det hela och göra om och göra rätt. Det blir nog kanske bäst att göra så. Får kanske se tiden an tills beslut har fattats angående ”pergolan” i Åhus. Jag behöver kanske inte något bygglov.

Det ska bli spännande att se vad det slutliga beslutet blir angående ”pergolan” som byggts i Åhus. Ska den rivas eller inte? Om beslutet blir inte, får vi då se fler svartbyggen där ägarna inte gjort rätt från början?

Anita Rosengren

”Får kanske se tiden an tills beslut har fattats angående ”pergolan” i Åhus. Jag behöver kanske inte något bygglov.”
Annons
Annons
Annons
Annons