Behöver matvaruhandeln subventioneras?

Coronakris ,
Ska matinköpen administreras av kommunen? Verkligen?
Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT
Ska matinköpen administreras av kommunen? Verkligen?

Är det verkligen rimligt att Sölvesborgs kommun ska administrera kommuninvånarnas matinköp?

Är det verkligen relevant att subventionera matvaruhandeln? I så fall vilka andra branscher kan man tänka sig att subventionera? Restauranger? Konditorier?

Matvaruhandeln är väl långt ifrån den hårdast drabbade branschen? Är det inte handlarnas eget ansvar att serva alla kunder.

Är det den friställda personalen på bibliotek och fritidshem som ska sköta administrationen? Det vill säga sortera och kolla kvitton och skicka ut fakturor. Är det ett försvarbart sätt att använda våra skattepengar på.

Nej, det här luktar röstfiske. Står hela Samstyret bakom beslutet? Vi är många som är intresserade av att få veta hur beslutsunderlaget ser ut.

Liberal

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.