Annons

Besynnerligt och ovärdigt i valtider

Vad är syftet med ”Valet forever” i SVT?
Partiledarmöten • Publicerad 3 september 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Emma Knyckare, Ina Lundström och Scroll-Mia gör podden Flashback Forever, och har också gjort valprogrammet ”Valet Forever” i SVT.
Emma Knyckare, Ina Lundström och Scroll-Mia gör podden Flashback Forever, och har också gjort valprogrammet ”Valet Forever” i SVT.Foto: Christine Olsson

Programledarna Emma, Ina och Scroll-Mia har hämtat innehållet för sitt intervjuprogram med partiledarna (utom statsministern, som ersattes med socialministern) från vad som har skrivits anonymt i sociala medier. Programmets namn har varit ”Valet forever” och har sänts i åtta delar. Nu undrar jag vad syftena med programmen har varit och drar slutsatsen att ett av dem verkar ha varit att förnedra och försmäda partiledarna och att uppleva deras reaktioner. Ett annat syfte kan ha varit att lära de uppfostrade tittarna krydda sina meningar med svordomar och ord med sexanknytning.

Inget roligt, snarare pinsamt.

”Är det inte tillräckligt utagerat?”
Annons

Några andra händelser i valspurten har förvånat mig negativt. Det första exemplet var när statsministern mobbade SD:s ledare med exemplet om dennes val mellan ”Putin och Biden”. Är det inte tillräckligt utagerat?

Det andra, ännu värre, var när utrikesministern uttalade sig om mordet på Gotland och som skyldig till mördarens avsikter insinuerade partiledaren för SD. Är inte det ovärdigt en utrikesminister och visar på bristande kompetens?

Vad väljer du? Lamm eller varg? Handtag, famntag, kyss eller klapp, som det hette i den gamla barnleken.

Brita Almer

Annons
Annons
Annons
Annons