Annons

Budskapet viktigare än att värva röster till valet

I lördags bjöd svenska kyrkan in till Pridepromenad. Jag tycker det är skönt att så många av våra politiska partier vill ställa upp på budskapet som kyrkan och Pridepromenaden vill sprida.
Pride • Publicerad 8 juni 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Socialdemokraterna i Hässleholm var ett av partierna som deltog i lördagens pridepromenad.
Socialdemokraterna i Hässleholm var ett av partierna som deltog i lördagens pridepromenad.Foto: Annika Majak

En manifestation där ”kärleken är störst av allt” som det stod på kyrkans banderoll, och rätten för alla att älska den/de man vill.

Jag såg liberaler, centerpartister, miljöpartister, vänsterpartister och många från vårt parti. Det känns skönt att veta att en sådan självklarhet som att man ska få älska den/de man vill backas av så många partister från så många olika partier. Tyvärr såg vi inte alla partier i promenaden.

Annons

Vissa partiers företrädare hävdar troligen att de inte blivit inbjudna till promenaden men så har det inte gått till. Första året som promenaden genomfördes så var det inte så att man fick inbjudningar, däremot så hade alla lika stora möjligheter att anmäla sitt intresse för deltagande. Vi tycker att detta ställningstagande är så viktigt av så många anledningar därför har det varit en självklarhet för oss att visa vårt engagemang och stöd.

”Visst hade det varit ett ypperligt tillfälle att dela ut kampanjmaterial och försöka vinna röster men för oss kändes det inte rätt att använda promenaden i syftet att vinna val.”

Nere i hembygdsparken fick jag frågan varför vi inte delade ut broschyrer, vårt nya handlingsprogram och andra valkampanjer. Som ordförande i Socialdemokraterna tyckte jag att det var viktigt att styrelsen diskuterade varför vi är med i Pridepromenaden, därav hade vi den punkten på dagordningen redan för någon månad sedan. Styrelsen var enig om att vi deltar inte för att sprida våra ställningstagande i andra politiska frågor.

Visst hade det varit ett ypperligt tillfälle att dela ut kampanjmaterial och försöka vinna röster men för oss kändes det inte rätt att använda promenaden i syftet att vinna val.

Vi promenerade i tåget utan valmaterial med våra politiska färger för att visa att vi som parti delar åsikten om rättigheten att varje människa får älska vem man vill.

En personlig åsikt är att Svenska kyrkan i Hässleholm genomför en fin manifestation på ett mycket trevligt sätt.

Thomas Lindell, ordförande Socialdemokraterna Hässleholms kommun

Annons
Annons
Annons
Annons