Annons

Coronapolitiken som försvagar

Nu ser vi hur coronaviruset förstör även det politiska klimatet både på riksnivå och kommunal nivå. Visst skall vi ha respekt för viruset. Men är det rätt väg att försvaga politiken som den blir på detta sätt, kanske vissa svaga politiker som syns väldigt lite har något att vinna på detta?
Politik • Publicerad 6 maj 2020
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Anders Tegnell, statsepidemiolog Folkhälsomyndigheten,under Folkhälsomyndighetens dagliga pressträff om läget gällande coronaviruset, Covid-19.
Anders Tegnell, statsepidemiolog Folkhälsomyndigheten,under Folkhälsomyndighetens dagliga pressträff om läget gällande coronaviruset, Covid-19.Foto: Jessica Gow/TT

Detta innebär dom stora partierna kan dominera mer, frågor som behöver debatteras försvinner och glidarna klarar sej. I Osby gick det bra och snabbt, där var väl inget parti som ifrågasatte att politiken försvagas?

Kanske folkhälsomyndigheten dikterar i detta som så mycket annat. I Hässleholm finns det en politiker, Björn Widmark, som inte man kör över direkt. En oppositionspolitiker som man saknar i många andra kommuner. Komiskt att höra SD kommunråd i Hässleholm inte förstå varför Folkets väl var emot en minskning av ledamöter. Kanske det är normal reaktion ifrån detta parti. Jag tror det är fel väg att förminska försvaga kommunfullmäktige när man har en kris samhället.

Annons

Folkhälsoinstitutets budskap är ganska likt sej varje dag, oftast dubbla budskap jag tror man skapar mer oro mycket prat och ingen verkstad. Ute i kommuner är det något helt annat. Varför har man inte testat vårdpersonalen när det gått över två månader och folkhälsomyndigheten pratar om detta varje dag i tv. Man kan likna Folkhälsomyndighetens budskap med när vi sätter elstängsel till fåren på en åker och har elstängsel på tre sidor av åkern och inget stängsel på den fjärde. Vad händer? Jo, fåren rymmer, detta liknar vissa delar av den berömda folkhälsomyndighetens arbete i mycket och politiker både på riksnivå och kommuner hejar på.

Agne Ingvardsson

Framstegspartiet Osby.

Annons
Annons
Annons
Annons