Annons

Dags för fackförbunden att släppa skygglapparna

Gällande A-kassan så har Sverigedemokraterna varit väldigt tydliga trots att företrädare för regeringen försöker framhäva något annat.
Arbetsmarknad • Publicerad 8 september 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Magnus Persson (SD), arbetsmarknadspolitisk talesperson för Sverigedemokraterna.
Magnus Persson (SD), arbetsmarknadspolitisk talesperson för Sverigedemokraterna.Foto: Johan Nilsson/TT

I den budget som M-KD-SD fick igenom och som S valde att styra med behöll man A-kassan samtidigt som man satsade mer än regeringen på resurser till Arbetsmiljöverket och förebyggande arbetsmiljöarbete. Men tydligen verkar dom socialdemokratiska företrädarna inom fackförbunden veta något som ingen annan vet.

Skribenterna ställer sig också frågan varför löntagare och pensionärer skall rösta på ett annat parti än S, har ni levt i en kuvös i åtta år?

Annons

EU:s högsta arbetslöshet, skjutningar på öppen gata, energi och drivmedelspriser på sådan nivå att folk får lämna sina hem. Havererad integrationspolitik, man sålde ut den svenska modellen till Bryssel och så vidare. Jag kan fylla hela tidningen med anledningar till att vanliga löntagare och pensionärer väljer att rösta på ett annat parti än Socialdemokraterna.

”Så ni fackliga företrädare som sitter i Socialdemokraternas koppel skall nog vara mer oroliga för vad era framtida samarbetspartier kommer driva igenom för politik på svensk arbetsmarknad.”

I Sifos senaste mätning så är Sverigedemokraterna största parti bland arbetare något som är ganska självklart då Socialdemokraterna tappat mark i flera år. Men det som är intressant är att S nya regeringspartners C och MP placerar sig i botten när det gäller förtroende från svenska arbetare. Och deras inverkan på svensk arbetsmarknadspolitik har vi redan sett.

Okontrollerad arbetskraftsinvandring en ren eftergift till MP, enorma eftergifter till C i den stora LAS-reformen gällande undantag från turordningsreglerna med mera. Så ni fackliga företrädare som sitter i Socialdemokraternas koppel skall nog vara mer oroliga för vad era framtida samarbetspartier kommer driva igenom för politik på svensk arbetsmarknad. Och det är kanske på tiden att ni börjar företräda alla era medlemmar än att fortsätta agera som socialdemokratiska nickedockor.

Magnus Persson (SD)

Byggnadsarbetare fd skyddsombud och facklig förtroendeman

numera arbetsmarknadspolitisk talesperson Sverigedemokraterna.

Annons
Annons
Annons
Annons