Annons

De som styr har största ansvaret

De två styrande kommunalråden har i ett svar till en insändarskribent ställt sig frågande till varför de skulle vara ansvariga för det dåliga företagsklimatet i vår kommun.
Företagsklimatet i Hässleholm • Publicerad 25 oktober 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ulf Berggren och Hanna Nilsson presenterade SD:s budget som är lika mycket ett valmanifest inför kommande val.
Ulf Berggren och Hanna Nilsson presenterade SD:s budget som är lika mycket ett valmanifest inför kommande val.Foto: Carl Johan Bauler

Undanflykterna var många och de pekade på händelser och politiker som tidigare styrt kommunen. Men idag styrs Hässleholm av en ohelig allians av socialdemokrater och moderater, påhejade av några andra partier som lovat att inte opponera sig. Detta medför logiskt nog också att samma oheliga allians bär ansvaret för kommunen även om det naturligtvis är frestande för dem att skylla ifrån sig.

Det rådande företagsklimatet har många orsaker och det är milt uttryckt tungrott att vända trenden. Politisk turbulens och skakiga minoritetsstyren har historiskt spelat in då det bitvis varit stört omöjligt att hitta en klippfast majoritet.

Annons

Efter senaste valet verkade dock ett trendbrott vara aktuellt. SD befäste sin ställning som största parti och inledde samarbete med andra partier i Tidöanda. Vi introducerade och fick med våra samarbetspartier på företagsmingel med företag i Hässleholm och kransorter. ”Speeddejting” med företagare var ett annat koncept som vi började med. Planer för att förbättra företagsklimatet var djupt förankrade och äntligen fanns en reell chans för politiken att leverera. Men tyvärr blev det inte så. Politisk turbulens kom emellan när moderaterna bytte sida och inledde samarbete med sin klassiska motpol socialdemokraterna.

I samma veva valde man samtidigt att damma av och sätta in en av de mest skandalomsusade politikerna i Hässleholms historia på en ledande position. Dessutom med frekvent kontakt med företag. Vi i SD lägger oss naturligtvis inte i andra partiers val. Men att påstå att man är orolig för kommunens renommé gentemot företagen på grund av politisk turbulens faller på sin egen brist på rimlighet.

Vi i SD kommer naturligtvis fortsätta vårt idoga arbete för kommunens företag och vet med oss att detta också är av yttersta vikt för invånarna. Det är av stor vikt att dialogen med företagen upprätthålls och att input strömmar in till oss politiker. Vi är öppna för samarbete och dialog med alla aktörer inom näringsliv och politik. Allt för att vår kommun ska lyfta i denna fråga.

Hanna Nilsson

Oppositionsråd SD

Ulf Berggren

Gruppledare SD

Annons
Annons
Annons
Annons