Annons

Debattera våra förslag – inte ogrundade anklagelser

Slutreplik från Miljöpartiet de Gröna på Kristdemokraternas debattinlägg angående bostadspolitiken i Hässleholms kommun.
Miljöpartiet • Publicerad 1 maj 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Inlägget är miljöpartisternas slutreplik i bostadsdebatten.
Inlägget är miljöpartisternas slutreplik i bostadsdebatten.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Kristdemokraterna Simon Berneblad och André Lådö lyfter en del frågor om Sveriges bostadsmarknad men lämnar inga svar om hur de tänker sig lösa dessa. Istället anklagar de Miljöpartiet för att gå i otakt med medborgarna och tro att Hässleholm består av höginkomsttagare trots att vi berättade om hur vi vill bidra till en mer inkluderande, jämlik och hållbar bostadssektor. Kort sagt är deras insändare tom på förslag och full av ogrundade anklagelser.

Hittills har debatten handlat om Hässleholms stad. Vad gäller kransorternas utveckling behövs det så klart nya bostäder. Precis som vi har nämnt tidigare finns det olika livssituationer som kräver olika typer av bostäder, något som gäller både i centrala Hässleholm så som i kransorterna. Men bostadspolitik är mycket mer än bostäder. Det handlar också om tillgång till välfärdstjänster. Med en stark välfärd minskar man bostadssegregationen men även de ekonomiska klyftorna i samhället. 30-skyltarna vill vi också gärna ha i kransorterna. Eller tycker KD att trafiksäkerheten i kransorterna inte är viktigt?

”Vi debatterar gärna med KD om bostadspolitik eller vilket politikområde de vill, men vi vill att debatterna ska handla om våra olika förslag på lösningar och inte om generella ogrundade anklagelser utan motförslag.”
Annons

Som KD skriver finns det en del äldre som inte har råd att köpa eller hyra en bostad. Precis som nämnt förr, handlar bostadspolitiken om så mycket mer än bara bostad. Vi vill höja pensionen och sänka skatten för våra äldre och införa gratis öppenvård för den som är över 85 år.

Vi värnar även stark om närheten till gröna områden för alla bostäder. Vi motionerade om att skydda natur i anslutning till var och en av kransorterna men KD röstade inte för vårt förslag.

Vi debatterar gärna med KD om bostadspolitik eller vilket politikområde de vill, men vi vill att debatterna ska handla om våra olika förslag på lösningar och inte om generella ogrundade anklagelser utan motförslag.

Arberesha Sabani (MP), Toppkandidat riksdagslistan Skåne norra och östra, ledamot i kommunfullmäktige

Håkan Björk (MP), ordförande i Miljöpartiet de Gröna Hässleholm

Annons
Annons
Annons
Annons