Annons

Det är aldrig färdigforskat

Peter Dahlén, chef för amerikanska handelsplattformen AmCham Sweden, påstår i en insändare 2/12 att klimatkrisen enligt IPCC-forskare är ett vetenskapligt fastställt faktum med ”100 procents säkerhet”.
Klimat • Publicerad 14 december 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Hybrit i Luleå ska göra fossilfritt stål. Ett projekt som hämtar livskraft från klimathysterin, kostar miljarder och slukar el som inte finns.
Hybrit i Luleå ska göra fossilfritt stål. Ett projekt som hämtar livskraft från klimathysterin, kostar miljarder och slukar el som inte finns.Foto: Adam Sundman/SvD/TT

Om PD:s påstående är korrekt visar det endast på vilka charlataner som befolkar denna politiska organisation. Ingen seriös forskare skulle någonsin påstå att diskussionen är över, att allt är färdigforskat, att säkerheten för forskningsresultat är hundraprocentig.

PD varnar för allvarliga hot mot bland annat elförsörjningen, om vi inte följer Parisöverenskommelsen. Nej PD, den tveklöst största risken för vår elförsörjning utgörs inte av någon påstådd ”klimatkris” utan av S- och MP-märkta politiker som under de senaste 8 åren saboterat ett av världens bäst fungerande nationella elsystem.

Annons

Den samhällsfarliga vådan av att påstå att något är ”vetenskapligt avgjort” kan ses i de svindyra stolleprojekten Hybrit och H2 Green Steel, som ju hämtar livskraft från klimathysterin. Fiaskot Stålverk 80 i repris! De verklighetsfrånvända projekten kostar över 1 000 miljarder kronor och slukar el (som inte finns) av astronomiska mått: behoven motsvarar hela Finlands el. På samma sätt drivs förmodligen PD av en önskan att få sälja mer, med ett påstått klimathot som argument.

”Man måste också ställa de S- och MP-politiker som är ansvariga för detta sabotage mot det svenska elsystemet till svars.”

Vad som behövs istället för onödiga el- och skatteslukande projekt är en haverikommission som reder ut omständigheterna kring den förtida nerläggningen av ett antal väl fungerande kärnkraftverk. Man måste också ställa de S- och MP-politiker som är ansvariga för detta sabotage mot det svenska elsystemet till svars. Även de tjänstemän från Vattenfall, Svenska Kraftnät och Energimyndigheten som inte slagit larm om den destabilisering i elnätet som skapats av den olyckliga och skadliga vindkraftsutbyggnaden måste ta sitt ansvar.

Så, nästa gång ni betalar era skyhöga elräkningar: kom ihåg vilka som skapade detta energikaos; kom ihåg vem det var som saboterade ett av världens mest stabila elsystem (tips: tänk på politikerna i S, MP, C och V)!

Ernst Herslow, Hästveda

Annons
Annons
Annons
Annons