Annons

Det var elkompensationen som jag diskuterade

Replik på Ulla Erikssons ”Inte lätt att bygga upp ett land på tre månader” den 9/1.
Elpris • Publicerad 15 januari 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det är bara Regeringen Kristersson och samarbetspartiet SD som lovat att saker skulle vara lösta redan under hösten – åtminstone före valet.
Det är bara Regeringen Kristersson och samarbetspartiet SD som lovat att saker skulle vara lösta redan under hösten – åtminstone före valet.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Snälla Ulla Eriksson, du har inte funderat på att hålla dig till sakfrågan som är hanteringen av elpriserna och turerna kring dessa? Storleken på din pension eller invandrarfrågan hör knappast dit. Inte med ett enda ord kommenterar du det som mina båda artiklar handlar om, nämligen Regeringen Kristerssons svikna vallöften och den klantiga hanteringen och oförmågan att genomföra det de lovade i valrörelsen.

Jag dristade mig att 13/12 anse att den enkla och praktiska lösning av utbetalning av elkompensation som Regeringen Andersson genomförde genom att låta kraftbolagen göra avdrag på fakturan var att föredra framför den som nu ligger på bordet. Den 31/12 framhöll jag att Magdalena Anderssons förslag att upprätta en elprisakut för att underlätta livet för svenska elkonsumenter borde övervägas av sittande regering.

Annons

Detta kallar Ulla Eriksson för försvar för vänsterkoalitionens lögner!

”Ingen som påstått att det är lätt att bygga upp ett land på tre månader, utom möjligen Regeringen Kristersson och hans allierade Sverigedemokraterna som lovade att genomföra sina olika löften på rekordtid.”

I övrigt har jag inte nämnt någon ur ”vänsterkoalitionen” överhuvudtaget. Endast i en enda mening nämner Ulla Eriksson något som kan ha anknytning till elpriset, nämligen nedläggning av kärnkraft. Som lades ned på marknadsmässiga grunder och genom beslut i riksdagen. Alla som vet något om politik förstår att Socialdemokraterna och Miljöpartiet inte har majoritet att genomföra ett sånt beslut som Ulla Eriksson påstår att de gjorde.

Slutligen Ulla Eriksson är det väl ingen som påstått att det är lätt att bygga upp ett land på tre månader, utom möjligen Regeringen Kristersson och hans allierade Sverigedemokraterna som lovade att genomföra sina olika löften på rekordtid. Sverigedemokraterna sänka priset 10 kronor vid pump nu. Elisabeth Svantesson kärnkraft inom 100 dagar och Kristersson vars mantra var att vi fyra partier som är överens lovar att den 1 november se till att högkostnadsskyddet ska vara på plats för privatpersoner och företag. Sug på den karamellen för än är det inte verkstad!

Irene Ludvigsson

Annons
Annons
Annons
Annons