Annons

”Detta kan hända var som helst i Sverige”

Det var inte många rosor som delades ut i veckans sista spalt. Om man nu inte räknar de som gav beröm till de som tidigare gett ris på denna sida, det vill säga. Men det är roligt med lite riv i debatten. Trevlig helg!
Jourhavande reporter • Publicerad 4 mars 2021
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Attacken i Vetlanda väcker många känslor.
Attacken i Vetlanda väcker många känslor.Foto: Mikael Fritzon/TT

Det första av dagens ris kommer ifrån Ulla.

– Jag anser, apropå artikeln i torsdagstidningen, att det är respektlöst att tala om ett hål när det gäller en grav. Även om den som tagit initiativ till artikeln använt ordet hål borde journalisten vara mera kunnig och använda rätt ord.

Annons

Nästa kritik kommer ifrån Erik som är upprörd över dådet i Vetlanda på torsdagen där en 22-årig man skadade sju personer i en rad våldsamma knivattacker.

– Det är tack vare bland annat Miljöpartiets politik som vi har det som vi har det nu. Den och Reinfeldts ”öppna hjärtan”. Nu ser vi hur det går. Det fungerar inte, helt enkelt. Nu kan man inte ens känna sig säker på en lugn ort som Vetlanda. Detta kan hända var som helst, när som helst. Detta är det nya Sverige och vi måste sätta stopp.

Samtidigt har Erik lite beröm till SVT:

– För en gång skull gick de ut direkt med namn, ålder och nationalitet på gärningsmannen och allt om honom. Det var jättebra och inte dag för tidigt. Det kommer de att vinna mycket på när det gäller folks förtroende för dem

Göran Nilsson ringer och vill ge en eloge till Johnny Hansson och hans insändare ”Brottslingar döms med mjuka silkesvantar” i torsdagstidningen.

– Jag håller med i varenda stavelse. Just så är det. Samhället låter unga brottslingar ta över, helt utan några straff eller konsekvenser. Det är verkligen dags att politikerna gör någonting. Tyvärr verkar bara vissa partier ha några planer på det.

Ingrid Gustafsson trodde inte sina öron när hon hörde på Radio P4 Kristianstad i morse om att 40-åringarna nu ska erbjudas hälsosamtal på vårdcentralen i regionen.

– Vad är det för larv? Har inte vårdcentralerna fullt upp som det är med att ta hand om de som verkligen har behov av hjälp? Vi översköljs ju med råd om kost och hälsa precis överallt, så den som inte vet det kan nog inte vårdcentralen göra så mycket åt heller. Vi är väl vuxna, tänkande individer? Jag blir så trött.

Sist vill en kvinna kommentera Petter Birgerssons ledare den 3 mars om Ebba Bush husaffär.

– Jag tror nog att om det hade varit en högt uppsatt S-politiker som varit inblandat i en sådan historia, plus grovt förtal, hade nog ledarsidan ansett det högst befogat att belysa det in i minsta detalj.

Kristina WihlborgSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons