Annons

Dra inte in bokbussen också!

Det har ju varit flera insändare om vikten av att bevara vissa biblioteksfilialer i Kristianstads kommun. I detta sammanhang bör väl också framhävas bokbussen som ett komplement, skriver Carl-Henrik Heinz, Olseröd.
Biblioteken • Publicerad 4 maj 2020
Detta är en insändare i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kristianstads bokbuss  en efterlängtad besökare på landsbygden.
Kristianstads bokbuss en efterlängtad besökare på landsbygden.

Den 27 oktober förra året invigdes denna nyrestaurerade bokbuss med stort utrymme för både böcker och uppläsningar med mera. Här på landsbygden är bokbussen mycket viktig för många grupper, till exempel pensionärer utan bil, handikappade med flera som har svårt att ta sig till närmaste bibliotek.

Kristianstads bokbuss stannar bland hos enskilda pensionärer som kan få sina böcker på trappan till sitt hus, viktigt i dessa coronatider. Bussen stannar hos förskolor, skolor, äldreboenden med mera. Förutom alla andra hållplatser, alltså uppemot 70 platser från Skärsnäs i norr till Maglehem i söder, Tosteberga i öster och Äsphult i väster.

Annons

Det får inte bli som i Hässleholms kommun där bokbussen förra året drogs in av "kostnadsskäl" som det heter trots att den besökte 92 platser i den kommunen! Vi är många som vill behålla vår bokbuss med dess utmärkta service. Härom dagen fick jag till exempel en önskad bok som bara fanns på Umeå stadsbibliotek via bokbussen. Låt oss för allt i världen behålla vår bokbuss!

Carl-Henrik Henriz

Olseröd

Annons
Annons
Annons
Annons