Annons

Eftergiftspolitik som stöder terrorism

De länder som nu erkänt Palestina som stat, Norge, Irland och Spanien inser tydligen inte att de med sin eftergiftspolitik premierar terrororganisationen Hamas, som styr i Gasa och som tycks ta över styret över palestinierna även på Västbanken.
Terrororganisationen Hamas • Publicerad 10 juni 2024
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Demonstranter i Turkiet viftar med Hamasflaggor vid en stöddemonstration för palestinierna. Skribenten varnar för att erkännande av en Palestinsk stat stärker terrororganisationen Hamas som redan har ett totalt grepp över Gaza.
Demonstranter i Turkiet viftar med Hamasflaggor vid en stöddemonstration för palestinierna. Skribenten varnar för att erkännande av en Palestinsk stat stärker terrororganisationen Hamas som redan har ett totalt grepp över Gaza.Foto: Emrah Gurel

Den så kallade tvåstatslösningen skulle innebära olidliga ökade terrorhandlingar mot Israel av den nya skurk- och terroriststat, som då bildas, vars mål är: ”from the river to the sea”. Alltså total utplåning av staten Israel, som grundats på juridiskt rättsliga grunder.

Det på område som historiskt varit deras sedan Josua tid, då de fick landet av Gud, efter att ha vandrat torrskodda både över Röda havet och Jordan. Sommaren 2023 gjorde IDF en räd i Jenins flyktingläger, där avslöjades laboratorier för framställning av bomber och raketavfyrare. Efter 7 oktober har israeliska styrkor gripit omkring 4 000 terrormisstänkta palestinier i Judéen och Samarien varav 1 700 har koppling till Hamas enligt World Israel News.

Annons

Någon självständig stat med namnet Palestina har aldrig existerat. Talet om ockupation är en myt, ursprungligen framställd av Yassir Arafat. Någon historisk anledning till att en palestinsk stat bildas finns inte. Det skulle i stället skapa ytterligare problem med terrorism från radikala islamistiska rörelser inte bara i Mellanöstern utan även i Europa. Dessa rörelser uppbackas ju också av Iran, som förser dem med närmast obegränsad tillgång till vapen.

Utrikesminister Tobias Billström, som nyligen varit i Israel, medger att det var fel av den svenska regeringen att erkänna Palestina som stat. Han borde också nu ta initiativ till att annullera det erkännandet.

Assar Björkvald

”Utrikesminister Tobias Billström, som nyligen varit i Israel, medger att det var fel av den svenska regeringen att erkänna Palestina som stat. Han borde också nu ta initiativ till att annullera det erkännandet.”
Annons
Annons
Annons
Annons